Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı etkinlikleri kapsamında Samsun Büyükşehir, 30 Nisan'da İstanbul'dan aldıkları Türk bayrağını kürek çekerek Samsun'a getirmeyi amaçlayan 15 kişilik Anakent Dragon Bot Takımı Filyos'a ulaştı. Filyos Limanı'na Türk bayrağıyla giren 15 kişilik dragon bot sporcuları, Kaymakam Serkan Keçeli, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş tarafından karşılandı.

Sporculara Hisarönü Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencileri tarafından çiçekler sunuldu ve öğrencilerin halk oyunları gösterilerini sergilendi. Halk oyunları gösterilerine sporcularda eşlik etmesiyle renkli görüntüler oluşturdular.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal konuşmasında; 'Atamız bundan 100 yıl önce denizden İstanbul'dan Samsun'a gitmiştir. Şimdiki gençlerimizde aynısını yapıyorlar. Hepsinin başımızdan üstünde yer var. Türkiye Cumhuriyeti bu gençlik bu insanlar olduğu müddetçe ilelebet yaşayacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 82 milyon Türkiye vatandaşı olarak Cumhuriyetimizi yaşatmak için var gücümüzle çalışmak zorundayız, çalışıyoruz. Filyosumuza gelen bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum"dedi.

Kaymakam Serkan Keçeli de sporculara ev sahipliği yapan Filyos Belediyesi'ne teşekkür ederken; " Bundan 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk denizden Samsun'a ayak basarak kurtuluş mücadelesini başlatmış. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki etrafımız çok zorlu bir fiziki yapıya sahip. Bunun için birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece geleceğe o kadar adım atmış olacağız. Geçmişi asla unutmayacağız. Karayolu ile bayrağın taşınmasına alışmıştık. Deniz yolu ile bayrağımızı Samsun'a taşıyan tüm sporcularımıza, teşekkür ediyor hepsine kazasız belasız bir yolculuk diliyorum. Bu fikri ortaya çıkaranlarını da tebrike ediyorum "dedi.

Sporcular akşam Filyos'da konaklayıp sabah Bartın'a hareket edecekler.

Editör: Pusula Gazetesi