-ÖZEL İÇERİK-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney, Karakum mevkiinde yapılacak Protokol Cami'nin hayırseverlerin bağışlarıyla yapılması kararını değerlendirdi. Güney, Protokol Cami yapımının vatandaşın üstüne kaldığını belirterek "Bayburt İnşaat bulunduğu zaman, Bayburt İnşaata da gereken merciler gerekeni sorarlar" dedi.

Zonguldak'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bayburt Grup tarafından yapımına başlanan ve temeli atılan caminin kurulacak olan derneğe yapılacak hayırsever bağışlarıyla hayata geçeceğini açıklamıştı.

Protokol Cami'nin gidişatını takip edeceklerini belirten Güney, şunları söyledi;

"Protokol Cami, Bayburt İnşaat tarafından yapılması öngörülmüştü. Ama ne yazık ki Bayburt inşaatın ortadan kaybolması ile birlikte Protokol Camisi de maalesef Karakum mevkiinde yarım kaldı. Hiçbir işlem yapılmadı. Sadece temel atma töreni gibi bir törenle geçiştirildi. Ne yazık ki cami tekrar vatandaşın üzerine kaldı. Hayırsever vatandaşlardan toplanacak paralarla Karakum Mevkii'de Protokol Cami yapacağız. Protokol Cami'nin bitme sürecinin ne kadar süreceğini onu tahmin edemem. Onun için hayırsever vatandaşların buraya cami için el atacağını ve camiyi sahipleneceğine inanıyorum. Bayburt İnşaat bulunduğu zaman, Bayburt İnşaata da gereken merciler gerekeni sorarlar. Bunu da Zonguldak kamuoyu da öğrenir. Bizde CHP olarak bu konu Bayburt İnşaata verildiyse takip ederiz. "Ben CHP il başkanı olarak şahsıma düşen bağış kampanyasında bağışımı yaparım."

Editör: Pusula Gazetesi