Bu makalemizde ise siz değerli takipçilerimize cildinizin temizliğini ne şekilde yapmanız gerekiyor. Ve gündelik yapmış olduğunuz makyajınız sonrasında cildinizin de eski ışıltısından herhangi bir şey kaybetmemesi ve tazeliğini koruması için yapmanız gerekenlere değinmek istedik. Cilt bakımı işte tüm bu saydığımız konular için önemli ve dikkat edilmesi gereken ilk aşamadır. Kolaylıkla yapabileceğiniz gibi çok fazla bir zaman ayırmanıza da gerek kalmayacak. Bu sayede daha canlı ve parlak bir cilde sahip olacaksınız. Unutmamalısınız ki cildiniz dış etkenlerle karşı karşıya kalan en önemli organınızdır ve sizinde bu organınızı en doğru şekilde desteklemeniz gerekiyor.

Cildinizi sabah ve akşam temizlememeniz halinde bir süre sonra donuklaştığını ve hassaslaştığını görürsünüz hatta daha da ilgilenmezseniz dış etkenlere karşı dayanıksız bir hal aldığını görebilirsiniz. Günlük olarak bir kadının cildini temizlemesi halinde fizyolojik dengesini de muhafaza etmiş olacaktır dolayısıyla sağlık bakımından da önemli bir faktördür.

Cildinizin temizlik işlemini tam ve sağlıklı bir şekilde yapabilmek için öncelikli olarak cildinizin neye ihtiyacı olduğunu ve neye eğiliminin olduğunu bilmeniz gerekir. Çünkü bugün piyasa da paketlenmiş halde satılan onlarca cilt temizleyici ürün vardır. Bunlar süt ve losyonla birlikte yağlar, jeller şeklinde çeşitlenebilir. Kalitesiz temizleyicilerin içeriğine baktığımız da içinde bulunan aktif maddeler sayesinde temizlik işlemini yaptıklarındandolayı cildiniz üzerinde bir takım tahrişler, kızarıklıklar yapabilirler bu nedenle de bu ürünleri tercih ederken çok dikkatli bir şekilde hareket etmek gerekir. Ancak bu demek değildir ki her ürün cildiniz üzerinde bu şekilde bir etki yapar. Doğru bir seçim ve kaliteli bir ürün cildinizin temizliğini çok iyi bir şekilde gerçekleştirecektir.

Eğer ki siz kimyasal içeren ürünler yerine doğal yönlerden cildinizi temizlemekten yanaysanız o zaman aşağıdaki önerilerimizi dikkate almanızı da tavsiye ediyorum. Bu sayede hem cildinizi dış etkenlere karşı daha iyi koruyacak, hem parlak bir görünüm kazanmasını sağlayacak, hem de geç yaşlanmasını sağlayacaksınız.

Su ile cilt temizliği

Suyun insan sağlığı üzerindeki etkisi sayılamayacak kadar büyüktür. Suyun dışarıdan etkisinin yanı sıra içeriden de kuvvetli bir etkisi vardır. Su cildin nem kaynağıdır bu nedenle de eğer ki siz su ile teması seven biriyseniz cilt temizliğinizde suyu mutlaka kullanmalısınız. Cildinizi temizlemek için yalnızca su değil aynı zamanda suyla durulanabilme özelliğine sahip olan köpük ya da jel kremleri kullanabilirsiniz. Bugün çeşme suları her zaman bir muamma gibi bu nedenle de çeşme suyu cildinizin temizliğini tam olarak yerine getirmeyebilir bu nedenle de yüzünüzdeki makyaj artıklarından tam olarak kurtulmak istiyorsanız bu ürünleri suyla kullanabilirsiniz. Yüzünüzü yıkarken tavsiyemiz ılık su kullanmanızdan yana olacaktır. Çünkü ılık su cildinizin ısı dengesine yakındır. Bu sayede yüzünüzdeki kirlerin daha güzel temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Gözenekleriniz daha sıkılaşacak ve cildiniz sağlıklı, canlı görünecektir. Durulama anında ise cildinize şok etkisi yapmak için soğuk suyu tercih edebilirsiniz.

Sabunla cildi temizleme

Sabunun ciltte kurutucu bir özelliği vardır bu nedenle de çok fazla tercih edilmez. Özellikle de kuru bir cilde sahipseniz o zaman sabunla temizlikten olabildiğince uzak durmanız gerekiyor. Kuru ciltlerin tahriş olması daha mümkündür bunun yanı sıra kuru cildin çizgilenmesi daha hızlı olacaktır. bu nedenle de temizleyici kullanırken sabun içermemesine dikkat etmelisiniz.

Jeller kullanarak cilt temizliği

Jeller içeriğindeki maddelerden dolayı çok fazla ağır yapıda değillerdir. Özellikle karma bir cilde sahipseniz o zaman jel kullanabilirsiniz. Yağlı ciltlerin ve karma ciltlerin cildi temizleme aşamasında jelleri kullanmaları önerilmektedir. Cildinizin temizliği için jel kullandığınız da yıpranmadan kurutmayı derinlemesine bir temizlik gerçekleştirmiş olacaksınız. Jeller içeriğinde cildinizi yatıştırma ve mikroplardan uzaklaştırma etkisine sahiptir. Uygulamayı doğru bir şekilde yaptığınız zaman başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Yüzünüzde jel kullanarak temizlik yapıyorsanız ufak ufak ve yuvarlak daireler çizin bunun içinde yüz fırçası kullanabilirsiniz.

Yüz fırçasını kullanırken önce fırçayı ıslatın ve üzerindeki fazla suyu attıktan sonra jeli fırça üzerine sürün ve sonrasında yüzünüze uygulayın. Yumuşak yuvarlak hareketlerle devam etmelisiniz. Eğer ki yüzünüzde sivilceleriniz varsa o zaman bu dağılmasına neden olabilir eğer ki evinizde bir jel fırçası yoksa o zaman eşinizin ya da babanızın tıraş fırçasını kullanabilirsiniz. Ama onları kullanırken iyi temizlemeye özen göstermelisiniz.

Krem kullanarak cilt temizliği

Kremler özellikle kuru ve nazik olan ciltler için uygun olacaktır. Kremlerin cildi besleme özelliği vardır çünkü içeriğindeki etken maddeler cildinizi de yumuşatırlar. Koyu kıvamlı olduklarından dolayı kızarıkları önleyebilirler. Temizleyici kremler özellikle kuru ciltler için tercih edilebilir. Hem cildinizi korur hem de ferahlık verir.

Makyaj çıkarıcı su ile cilt temizliği

Bazı kadınlar makyaj yapmayı sevmezler ya da çok az miktarda makyaj yaparlar. Su ile cilt temizliği bu noktada en ideal olandır. Su ile cilt temizleme ürünlerinin içeriğinde alkol olmadığından dolayı renksiz ve kokusuz olacaktır. Hafif ürünler olmasından dolayı her türlü cilt tipine uygundurlar. Üstelik cildinizdeki PH dengesini de korumuş olursunuz. su ile cilt temizleyicilerin bir özelliği de durulama gerektirmemeleridir. Dolayısıyla bu ürünler için pratik tanımlaması da yapılabilir. Elinize aldığınız bir pamukla bu işlemi çok rahat bir biçimde yapabilirsiniz. Ürünlerin temizlemenin yanı sıra cildi yatıştıran bir özelliğe sahip olduğunu da unutmamalısınız. Bu ürünler sayesinde cildiniz sıkı, daha güçlü ve daha parlak bir hale dönüşecektir.

Makyaj sütleri ile cilt temizliği

Yukarıda belirttiğimizin aksine bazı bayanlar makyajı çok severler ve yoğun bir şekilde uygularlar. Bu bayanlar için makyaj sütleri oldukça faydalıdır. Bu ürünler içerisinde her cilt tipine uygun olanlar vardır. Akışkan olmalarından dolayı yumuşak bir temizleme sağlar. Yüzünüze ve boyun bölgenize pamuk kullanarak temizleme yapabilirsiniz. Hatta parmaklarınız yardımıyla da temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.Bu uygulama sonrasında cildinizde süt artıkları kalabilir bunu da tonik yardımıyla temizleyebilirsiniz. Fazla makyajı temizlemek içinkullanılan yağlar bu noktada doğru bir tercih olabilecektir.

Makyaj mendilleriyle cilt temizliği

Çok fazla makyaj tercih etmeyen ve de az zamanı olanlar için en ideal uygulamalardan birisi de budur. Mendillerin içerisinde alkol olmadığından dolayı yumuşak bir silme sağlanabilir. Özellikle yolculuk esnasında bu ürünleri kullanıyor olmanız sizi rahatsız etmeden cildinizin temizliğinin sağlanmasında fayda sağlayacaktır.

Göz makyajının temizlenmesi

Gözlerinizi temizlemek için pamuk kullanabilirsiniz. Bunun için pamuk üzerine temizleyici eklerseniz daha hızlı bir temizlik sağlanmış olacaktır. Göz makyajını temizlerken kirpikleriniz ucundan başlayarak köklerine doğru gitmelisiniz bu sayede rimelinizi de çıkarabilirsiniz.

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki yüzünüzdeki makyajı sütle veya yağla çıkarıyorsanız bol su ile durulamanız yeterli olacaktır. Gözünüzdeki makyajı temizledikten sonra mendil kullanabilirsiniz.

Cilt temizliği çok ciddi bir durum olmakla birlikte bunların düzensiz veya özensiz yapılması durumunda başta sivilce olmak üzere birçok cilt problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Çünkü cilt, bakım ve temizlik ister hem makyaj yapıp hem de temizliğine özen göstermezseniz maalesef cildinizde kötü sonuçlar meydana gelebilir.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Evde Yapılan 8 Doğal Sivilce Maskesi Tarifi

Editör: Pusula Gazetesi