Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Çaycuma Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik program düzenlendi.

Programa, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Kuran Kursu öğrencileri, gençlik liderleri ile çok sayıda bayan katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Ulu Cami 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerinin hazırladığı ilahi ve sürelerden oluşan gösteri sergilendi.

İlçe Müftülüğü Dini Rehberlik Bürosu görevlisi Fatma Gök, merkezi tanıtarak şunları söyledi; "Geçimsizliğimiz ve tedirginliğimiz her geçen gün artırıyor, ninelerimizin ilgiye, dedelerimizin hürmete, annelerimizin desteğe, babalarımızın bilgiye, çocuklarımızın yönlendirmeye ihtiyacı var. Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumumuzun aile hakkında dini açıdan doğru bilgilendirilmesi, ailenin ve bireylerinin sosyal, ekonomik ve kültürel değişimler sonucu karşı karşıya kaldığı riskler ve yeni sorumluluk alanları karşısında dini bilgi ve manevi destek üniteleri ile güçlendirilmesi konularında bilgilendirmek amacı ile kurulmuştur.

Hedefimiz doğru dini bilgiye ve ahlaki değerlere sahip, aile olmanın sorumluğunu taşıyan, bilinçli ve güçlübireylerden oluşmuş sağlıklı aile yapısının oluşturulmasına ve korunmasına katkı sağlamaktır.Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak, din görevlilerinden oluşan bir ekiple, Müftülük çatısı altında hizmet veren dini danışma birimleriyiz. Kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin bütün vatandaşlarımıza aile hakkında doğru dini bilgi sunmayı amaçlıyoruz. Aileyi tehdit eden, dolayısıyla toplumun huzurunu ve güvenini zedeleyen problemlerin çözümüne katkıda bulunmak için varız. Milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının korunması bilinciyle aile bireylerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Büromuza gelerek bizzat başvuruda bulunan ya da telefon ve e-mail yoluyla bizi arayan bütün vatandaşlarımıza ayrım gözetmeksizin kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla hizmet sunuyoruz. Dini danışmanlık görevini yerine getiriyor, gerektiğinde problemin türüne göre diğer kurum ve kuruluşlara yönlendirmede bulunuyoruz. Evliliğe hazırlık süreçleri eşler arası iletişimin dini temelleri, nikah ve boşanma, çocukların dini ve ahlaki eğitimi, anne- baba- çocuk iletişimi, çevre duyarlılığı, zararlı alışkanlıklarla mücadele gibi, aileyi ilgilendiren pek çok alanda farklı kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içinde konferans, panel, seminer gibi faaliyetler düzenliyoruz".

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle hazırlamış olduğu 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' temalı sinevizyon gösterisi izlendi.

İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu ise konuşmasında bu yılın teması güven konusunu örnekler vererek anlattı.

Editör: Pusula Gazetesi