Dr. Andaç Özdemir ve Alp Yener tarafından kurulan Zonguldak Biorezonans ve Magnetoterapi Merkezi, bu alanda bölgedeki bir eksiği gidererek, Zonguldak ve çevresindeki hastaların yüzlerce kilometre uzaklıktaki tedavi merkezlerine gitmek zorunda kalmadan, kendi şehirlerinde bu hizmetten faydalanabilmelerine olanak sağlayacak.Batı Karadeniz Bölgesi'nde bir ilk olan merkezde, çok sayıda rahatsızlığın tedavisinde etkili olan ve tamamlayıcı tıp uygulamaları olarak adlandırılan biorezonans ve magnetoterapi teknikleri uygulanacak.

Zonguldak Biorezonans ve Magnetoterapi Merkezi,Zonguldak Barosu Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem'in katıldığı törenle hizmete girdi. Son teknoloji ürünü cihazlar ve geniş çaplı uygulama alanı ile Batı Karadeniz Bölgesi'nde bir ilk olan merkezde;Dr. Andaç Özdemir tarafından, çok sayıda rahatsızlığın tedavisinde etkili olan ve tamamlayıcı tıp uygulamaları olarak adlandırılan biorezonans ve magnetoterapi teknikleri uygulanacak.

İlk defa 1977 yılında Almanya'da Dr. Franz Morell tarafından uygulanmaya başlanan biorezonans, günümüzde dünya çapında 80'den fazla ülkede binlerce merkezde uygulanıyor. Gelişen teknoloji ileson yıllardaetkinliği daha da artanyöntem; Türkiye'de de özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi büyük şehirlerde yaklaşık 10 yıldır yoğun ilgi görüyor.Dr. Andaç Özdemir ve Alp Yenertarafından kurulan merkez bu alanda bölgedeki bir eksiği gidererek, Zonguldak ve çevresindeki hastaların yüzlerce kilometre uzaklıktaki tedavi merkezlerine gitmek zorunda kalmadan, kendi şehirlerinde bu hizmetten faydalanabilmelerine olanak sağlayacak. Biorezonansile alerjik rahatsızlıklar, kronik yorgunluk, ağrı, stres gibi; insanların yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıklarla başa çıkmak mümkün olabilirken; bu teknik ayrıca sigarayı bırakmak isteyenler için de umut ışığı olmuş durumda. Uygulama ile sigara tiryakileri 45 dakika süren tek seansla bağımlılıktan kurtulabilirken,işlemin bu alanda yüzde 95'in üzerinde başarı sağlayabildiği belirtiliyor. Bunun yanısıra; kemoterapi alan hastalar da dahil,zayıflayan bağışıklık sisteminin güçlendirilerek hastanın kendisini daha iyi hissetmesine katkı sağlanabildiği gibi; şekerli, unlu mamuller ve kilo aldırıcı sağlıksız besinlere vücudun gösterdiği isteği birkaç seanslık uygulamaile yok edip, hem sağlıklı bir hayata kavuşmak, hem de fazla kilolardan kurtulmak mümkün olabiliyor.

Magnetoterapi ise, Türkiye'de daha çok sporcu tedavisi olarak bilinen bir yöntem. Çoğunlukla profesyonel sporcuların rağbet ettiği bu yöntem ile vücudun çeşitli bölgelerinde meydana gelen kırıklar, yaralar ve kas zedelenmelerinin iyileşme süreci hızlandırılmakta ve hastalar kısa bir sürede sağlıklarına yeniden kavuşabilmekteler. Yöntem bunun yanısıra; akut ağrılar, kronik ağrılar, sırt ağrısı, boyun ağrısı, lumbago, fibromiyalji, artroz, distorsiyonlar, endoprotez ayrılması, flebit, keloid, ameliyatlar ve yanıklar sonrası oluşan yaralar, osteotomi sonrası ağrılar, otit gibi rahatsızlıklar nedeniyle alınan tedaviler ile birlikte uygulandığında etkili sonuçlar vermekte ve hastanın iyileşme sürecini hızlandırmakta. Dr. Andaç Özdemir; Zonguldak Biorezonans ve Magnetoterapi Merkezi'nde, Türkiye'de sadece büyük şehirlerdeki az sayıda merkezde bulunan ve İtalya'dan özel olarak getirdikleri son teknoloji ürünü cihazlarla Zonguldak ve çevre illerde yaşayan hastaların,büyük şehirlerdeki örneklerinden çok daha uygun fiyatlarla bu etkili teknikten faydalanabilmesine olanak sağlayacaklarını belirtiyor.

BİOREZONANS NEDİR?

Biorezonans terapisi, dünyada ilk kez 1977 yılında Alman Dr. Franz Morell tarafından uygulanmıştır. Dr. Franz Morell ve Elektronik Mühendisi ErichRasche tarafından geliştirilen ilk cihaz, elektromanyetik titreşim enformasyonları ile bazı hastalıkları tedavi edebilen bir cihazdı. Dr. Morell ve Rasche tarafından tasarlanan bu cihaz, daha sonra çeşitli optimizasyonlar ile fonksiyonları geliştirilip güçlendirilerek biorezonans terapilerinde kullanılmak amacıyla tüm dünyada hastaların hizmetine sunuldu. Biorezonans yönteminde kullanılan cihaz, vücudunuzun yaydığı elektromanyetik titreşim frekanslarını analiz edip, bu titreşimlerde meydana gelen bozulmaları tespit ederek, vücuda nötralize edici karşı rezonans sinyallerini göndermekte ve hücrelerin görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmesine engel olan frekans bozulmalarını düzelterek,normal işleyişine ve sağlığına yeniden kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Biorezonans uygulamaları başlıbaşına bir tedavi yöntemi değil, hastanın mevcut tedavi sürecine destek sağlayan bir tamamlayıcı tıp uygulamasıdır.

MAGNETOTERAPİ NEDİR?

Magnetoterapi canlıların yaşamsal olarak ihtiyaç duydukları manyetik alanın, terapi amacıyla uygulanması esasına dayanır. Tarihçesinin 3500 yıl öncesine kadar uzandığı bilinmektedir. Canlıların temel yapısını oluşturan hücrelerin her biri kendi enerjisini üretmek üzere programlanmış bir çeşit elektrik santralidir. Vücudumuzdaki tüm hücrelerin ürettikleri enerjinin biraraya gelmesi ile de vücut enerjisi olarak adlandırılan ve tüm yaşamsal fonksiyonlarda kullanılan yaşam enerjisi ortaya çıkar. Vücudumuz dünyanın doğal olarak ürettiği manyetik alanla beslenmektedir ve onun bozulması veya yetersizliği karşısında hücresel düzeyde başlayan bozulmalar oluşmaktadır. Bu süreçler sonrasında ortaya önce belirtiler ve şikayetler, ardından da hastalık olarak adlandırılan tablolar çıkmaktadır. Magnetoterapi, hastalıkların oluşma süreçlerinde ortaya çıkan eksiklikleri gidermek amacıyla hücrelerimize destek vermektedir. Tedavi süreçlerinde tüm tıbbi, cerrahi veya semptomatik uygulamaların desteği konumundadır. Direkt etki olarak ortaya çıkan özellikleri ise başta ağrı giderici etkisi olmak üzere, ödem giderici, spazm çözücü ve direnç sistemimizi güçlendirici özelliğidir. Bu etkiler bazı durumlarda tek başına tedavi edici özellik olarak karşımıza çıkmaktadır.

ZONGULDAK MERKEZ'DE KURULDU

Zonguldak Biorezonans ve Magnetoterapi Merkezi Uzunmehmet Caddesi, Apaydın Mercimek İşhanı Kat:3 Zonguldak adresinde hizmet veriyor.

Editör: Pusula Gazetesi