Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde "2'nci Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı" törenle açıldı. Çaycuma Fuar Alanı'nda geçekleştirilen açılışa; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreter Vekili Elif Acar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda bürokrat katıldı.

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Geçen yıl mobilyacılık anlamında bölgenin mevcut potansiyelini yansıtmak adına Çaycuma'da fuar düzenlemeye karar verdik. Uzun bir süreç alıyor. Önemli olan güzel bir fuarı neticelendirmek... Katılan herkese teşekkür ediyorum."

ÇANAKCI: "ÇOK FAZLA FUARA KATILIYORUZ"

Fuarın ana sponsoru Çanakcılar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakcı, bugüne kadar sayısız fuara katıldıklarını ve katılmaya devam ettiklerini söyleyerek, "Şirket olarak bu değerli organizasyona değer ve destek veriyoruz. Türkiye'de ve dünyada katıldığımız fuarların bölgelere ne kadar değer kattığını görüyoruz. Çanakcılar Grubu, bu fuara sadece sosyal destek amacı ile girmiştir. Çok fazla fuara katılıyoruz. Bu organizasyonların çoğalmasının, bölge ekonomisine katkıda bulunacağı aşikardır. Bu fuarın iki yılda bir olmasının devamlılığı açısından daha iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

KAMİTOĞLU: "İLÇEMİZ ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİPTİR"

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu da, konuşmasında, "Çaycuma, son dönemde gerek sosyal, gerekse ekonomik anlamda hızlı bir gelişim ve dönüşüm içinde bulunuyor. İlçemiz, coğrafi konumu ve mevcut insan malzemesi ile önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyel, bizi gelecekte daha iyi duruma getirecektir. Bize düşen, bu potansiyeli doğru yönlendirmek olacaktır. Bu organizasyonda, bu doğru yönlendirme örnek teşkil etmektedir. Bu yüzden bu fuara uluslararası bir statü kazandırmak için öncelikle Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin ilgili birimlerine davetlerimizi yapacağız" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, fuarda emeği geçen başta Zonguldak Valisi Ahmet Çınar olmak üzere milletvekillerine, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

KEÇELİ: "ÜLKE VE DEVLET OLMAK İÇİN MUTLAKA ÜRETMEK ZORUNDAYIZ"

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ise, Çaycuma'nın gelişmeye en müsait ilçe olduğunu ifade ederek, "İki yıl önce 'Tarım Fuarı' başlattığımız, geçen yılda 'Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı' ile zenginleştirdiğimiz 'Çaycuma Fuarlar Kenti Oluyor' söylemini kuvvetlendiren ikinci mobilya fuarımızı açıyoruz. Çaycuma'mız, bölgenin merkezinde sürekli gelişen bir ilçemiz. Gerek tarımda, gerek liman projesi, endüstri bölgesi, havaalanı ile 'bölgenin kalbi' diyebileceğimiz bir yerdir. Çaycuma, ilerleyen yıllarda şimdikinden çok ama çok iyi bir yerlere gelecektir. Fuarlar, firmaların yeni ürünler sergilediği ve yeni bağlantılar kurma yönünde avantaj sağlarken, vatandaşlarımız için ise gelişen teknolojileri yerinde ve toplu olarak görme imkanı sağlıyor. Güçlü ülke ve devlet olmak için mutlaka üretmek zorundayız. Üretmenin yanında dünya ile mücadele edebilecek kalite ve fiyatla üretim sağlamak zorundayız. Fuarlarda yeni gelişen modern sistemleri görerek tarımda gerekse yapıda fırsat bulduğumuz için değerli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ÇOLAKOĞLU: "ÜRETEREK ÜLKE EKONOMİSİNE BİR TAŞ DAHA KOYMALIYIZ"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu da, konuşmasında şunları söyledi:

"Son zamanlarda 'ekonomik kriz' adı altında ülkemizde oynanan birçok oyun var. Ama bizler, bunları geçmişte çok gördük. Ama devletimize, halkımıza, toprağımıza güvenerek bunların üstesinden geldik. Üreticilerimiz 'inadına üretmek' diyor. Ülkemizde en ücra köşedeki bir girişimci bile ihracat yapma cesaretinde bulunuyor. Bölgemiz olarak artık bu konuda hukukumuzu aşmamız gerekiyor. Özel üretim sistemine hep beraber kavuşmamız gerekiyor. Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor. Bunlara ayak uydurmak zorundayız. İnşallah bu organizasyonlar daha da büyüyecek. Bizler de Batı Karadeniz ekonomisine bir taş daha koyacağız."

ÇINAR: "ÇAYCUMA'NIN ÖNÜ AÇIK, HEPİMİZ HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise, konuşmasında, firmaların çağa ayak uydurmak zorunda olması gerektiğini söyleyerek, "Dünya küçüldü. Kendimizi yenilemezsek, hiç bir sektörde gelişip büyüyemeyiz. İnşallah bu fuarlar daha da büyüyerek yoluna devam eder. Kalıcı bir fuar merkezi olması için firmalarımızın biraz daha elini cebine atması gerekiyor. Çaycuma'nın girişimcileri, yatırımcıları, emektarları, çiftçileri, çalışan insanlar... Toprağın ve emeğin bereketi ile Çaycuma'nın önü aydınlık. Filyos Projesi, bu bölgeye tahmin edemediğiniz şekilde sıçramaya götürecek. Hepimiz buna hazırlıklı olmalıyız. Sanayileşme turizm vb. hesabını yaparak, geleceğimizi hazırlamamız lazım. 3 kilometre kadar alanı kapsayan bir Filyos Projesi hazırladık. Buraya 'Endüstri Bölgesi' kurulması ve tabiatın güzelliği ile birlikte bölgemiz, Türkiye'nin en popüler bölgelerinden biri olacak. Vadiyi çok iyi kurgulamamız gerekiyor. Bunun için bir hazırlığımız var. Ekonomik olarak büyük bir saldırı altındayız. Bütün oyunları bozduk, ama hala durmuyorlar, niyetleri ülkemizi bölmektir. Devlet, hiçbir şeyi unutmaz. Kimsenin iti-köpeği değiliz. Gittikçe devleşen bir yolumuz var. Bir takım saldırılardan oluşan ekonomik durumdan dolayı elimizi taşın altına koyup saldırıyı bertaraf etmemiz gerekiyor. Türkiye'de en kaliteli ormanlar bizim bölgemizde. Ancak bu mobilyacılıkta hiçbir hükmümüz yok denecek kadar az. Dolayısıyla kaynak burada, liman burada, ticaretin merkezi burası olacak. 'İhtisas Mobilya Sanayi Bölgesi' oluşturulması yönünde bir adımlarımız var. Burada bir merkezileşme olmanın kimseye zararı yok" dedi.

Vali Çınar, fuarın ana sponsoru Çanakcılar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakcı'ya, sektör sponsorları Alagözler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Alagöz'e ve Oen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şıklı'ya teşekkür plaketi verdi.

Açılış kurdelesi kesildikten sonra protokol, stantları tek tek gezerek, firmalardan bilgi aldı. Fuar, 23 Eylül 2018 Pazar günü sona erecek.

Editör: Pusula Gazetesi