Zonguldak Merkez Yayla Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Armina Batak, 10 Aralık 2019 Salı günü Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bağırsak emilimi rahatsızlığı sebebiyle gelişim bozukluğu yaşayan Armina'nın aynı hastalıktan 9 ay önce 3.5 yaşındaki kardeşinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

"HASTALIK TANIMLANAMADIĞI İÇİN TEDAVİ YAPILAMADI"

Acılı Baba Erkan Batak, acılarının çok taze olduğunu belirterek şunları söyledi; "2 çocuğum vardı ve ikisini de kaybettim. İkisinin de bağırsak hastalığı vardı. Bağırsaklarında emilim olmamasından dolayı gelişme geriliği vardı. Armina'nın 3.5 yaşındaki kız kardeşini de 9 ay önce kaybettik. Çocuklarımın hastalığı daha tanınamadığı için tedavi yapılamadı. Hastalığın alt yapısı bilinemiyordu ve tedavisi de bilinmiyordu. Bağırsak hastalığı kendi başına bir hasatlık mı yoksa bir hastalığın yan dalı mı bilinmiyordu. Sağlıkçılara ne söyleyebilirim ki; benim yavrularımın ikisinden de parça aldılar, araştırıyorlar. Küçük kızım Ankara Tıp Hastanesi'nde idi, Hacettepe Üniversitesi numunelerini aldı."

Ailede başka birinde bu hastalıktan olup olmadığı sorulan Batak "Bizim ailede bu hastalıktan başka kimsede yok. Eşimle dedeler kardeş, hastalığın alt yapısı nedir, sebebi bilinmiyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi