Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Fezvi Çakmak Mahallesi'nde bulunan eski cezaevinin iş eğitim merkezi olarak değerlendirilmesi için proje hazırladıklarını söyledi.
Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, basından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Yalçınkaya, ilk müracaattan sorumlu Cumhuriyet Savıcısı Ömer Faruk Öz ve uzlaştırmadan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Emre Demirci ile birlikte Düzce'de görev yapan basın temsilcileriyle düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Başsavcı Savaş Düzgün, basının dördüncü kuvvet olduğunun altını çizerek "Basın bizler ve kamuoyu için haber alma noktasında önemli görev icra ediyor. Bizde elimizde geldiği basın mensuplarına zorlu görevlerinde yardım etmeye çalışıyoruz. Basın mensuplarının da basın ahlak ve ilkeleri doğrultusuna kamuoyunu bilgilendirmesi bizlerin öncelikli istekleri arasındadır" dedi.

Eski cezaevi iş eğitim merkezi olacak
Başsavcı Düzgün, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan eski cezaevinin iş merkezi haline getirileceğini ifade ederek "Açık cezaevinde kalan mahkumların meslek sahibi olması için eski cezaevini iş eğitim merkezi haline getirmek için çalışma yapacağız. Burayı bir üretim yeri gibi mahkumların meslek sahibi olabileceği bir alan açacağız" şeklinde konuştu.

Adli Tıp Kurumu'nun temelleri 2018'de atılıyor
Düzce'ye yapılacak olan ve bölgeye hitap eden Adli Tıp Kurumu'nun D-100 karayolu üzerinde ki arazisinde 2018 yılında temellerin atılacağını söyleyen Başsavcı Düzgün, "Adli Tıp Kurumu tüm bölgeye hitap edeceği için Düzce'ye de oldukça faydası olacak. En kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi