Ankara TKİ Misafirhanesinde gerçekleştirilen geceye; CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharem Akdemir, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve ilçelerin TSO başkanları, Zonguldak ve ilçelerinde faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile işadamları katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkan Tuncay Gençer; "İlk kez gerçekleştirdiğimi bu birlik ve beraberlik gecemizin yanında derneğimiz faaliyetleri ile ilgili olarak şimdiden, memleketimizin ve tatlarımız için tanıtım günleri, kermes ve piknik organizasyonları, futbol turnuvaları, gezi programları, milli bayram, mübarek gün ve geceler, Ramazan etkinlikleri, konferans ve panellerle eğitim çalışmaları yapmayı, memleketimizdeki ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımları sağlama da dahil olmak üzere bir çok organizasyon düzenleyeceğimizi, bu kapsamda memleketimiz adına çalmadık kapı bırakmayacağımızı, yatırımlar için gidilmedik siyasetçi ve bürokrat kalmayacağını, derneğimize 24 saat telefonla ulaşılabilme imkanı olacağına söz veriyoruz.

Doğup büyüdüğümüz yöremize, şehit madencilerimize, eşleri güneş yüzü görmeden madenlerde çalışan ve çocuklarına tek başlarına bakan annelerimize, bir avuç kömür için bir ömür veren dedelerimize,babalarımıza, yerim binlerce metre altında çalışan madencilerimize en önemlisi Uzun Mehmet'e borcumuz var. Gecemize katılanlara teşekkür ediyor, bizden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen yönetim kurulumuz ve memleketimizin önemli siyasetçilerine, işadamlarımıza, üyelerimize ve gönlü bizle olup da aramıza katılamayan dostlarımıza teşekkür ediyorum" diyerek yönetim kurulu üyelerini şöyle tanıttı; Yaşar Okur, Av. Özer Üncegül, Atay Sağtekin, Rıza Ceylan, Erdoğan Kahveci, Yılmaz Ilgın ,Ardından derneğe katkı verenlere protokol tarafından plaket takdim edildi.
Seymen gösterileri ile başlayan gece, yerel sanatçıların seslendirdiği eserler ile devam etti. Gece, canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar sürdü.

Editör: Pusula Gazetesi