Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı Kdz. Ereğli ilçesinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Ali Köse tarafından karşılandı. Bozhane limanı ve balıkçı barınaklarını beraberindeki heyetle yürüyerek gezen Tutulmaz, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Ali Köse'den bilgiler aldı. Ziyaret sırasında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı arasında yaşanan tartışmaya müdahale eden Vali tutulmaz, balıkçı barınaklarında kanunların uygulanmasını istedi.

Vali Mustafa Tutulmaz'a bilgi veren Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, barınağın bir bölümünden sonraki alanının Milli Emlak tarafından Sınırlı Sorumlu Karadeniz Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi'ne tahsis edildiğini belirterek, "Bunun tek istisnası benzinliğin Milli Emlak'tan özel izinle alınarak deniz vasıtalarına akaryakıt vermek üzere kurulan benzin istasyonudur. Yine bu kısımda canlı balık satış noktaları var" dedi. Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Köse'nin, mendirek ucunda konuşlanmış bir mekanın kaldırılamadığına ilişkin söylemine karşılık Vali Tutulmaz, bölgede yasal olmayan bir şeye izin verilmemesi ve kaydırılması gerektiğini belirterek, "En büyük güç, kanunun verdiği yetkidir" diye konuştu. Köse, bölgenin emniyet, belediye ve kooperatif tarafından güvenliğinin sağlanabileceğini belirtmesi üzerine Belediye Başkanı Posbıyık ise barınağın, 1994'den itibaren 10 yıllığına belediye uhdesinde bulunduğunu hatırlatarak, "Buraları, su ürünlerinin yerlerini hep belediye yaptı. Dünyanın masrafını yaptık" şeklinde konuştu.

Vali tutulmaz da, Posbıyık ve Köse'ye hitaben "Burada her iki başkansınız. Birbirinizi rakip gibi görmeyeceksiniz, paydaş olarak göreceksiniz" sözlerine Posbıyık ise Köse için "Benim rakibim de, muhatabım da olamaz. Saygısızlar bunlar, yalancı diye gazetelere demeç veriyorlar. Benimle bunların bir işi yok" diye cevap verdi.

Bunun üzerine Vali Tutulmaz da "Burası kavga yeri değil. Siz bir paydaşsınız, aynı amaca hitap ediyorsunuz. Hedefiniz Ereğli halkını mutlu etmektir, önemli olanda bu" diyerek nasihatta bulundu.

Köse de, söz konusu alana alkollü içecek içmeye gelenler olduğunu, bazı uygunsuz vaziyetler yaşandığını anlatarak, "Küçük kız çocukları geliyorlar. Biz bunları alkollü içecekle içeriye sokmuyoruz" dedi. Vali Tutulmaz buradaki incelemelerin ardından Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını dinledi. Vali Tutulmaz, toplantıda muhtarlarımızın hem devletimiz hem de vatandaşlarımız adına hizmet vererek önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı.
Muhtarlarımızın tarihten gelen görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiklerini ifade etti. Muhtarlarımızdan beklentilerini dile getirerek, COVİD 19 tedbirlerini özenle takip etmelerini istedi, gelen talep ve sorunları dinledi. Vali Tutulmaz, Daha sonra Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M. Demirtaş'ı makamında ziyaret ederek beldede devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali tutulmaz Gülüç Beldesi sahiline giderek burada yapılan çalışmaları inceleyerek Başkan Demirtaş'tan bilgi aldı.