Zonguldak'ın İlçesi Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, işsizlik sorununa değinerek işsizlerin iş aradığını, çalışanların ise işlerini beğenmediğini ifade etti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Kantarcı, hergün işsizlerden yüzlerce mesaj aldığını belirtti. Bir annededen aldığı ve çok etkilendiği mesajı paylaştı.
İş arayan kadın mesajında "Beni belediyeye aldığına pişman olmazsın. Çöp bile toplarım, ne iş olursa yaparım. Ben bir iş bulamazsam emin olun ki daha kötü şeyler yasmak zorunda kalacağım siz bir bana olarak rahat olur musun ben sizden sadaka degil iş istiyorum" sözleriyle yürekleri dağladı.

Başkan Kantarcı'nın o paylaşımı şöyle;
"2014'ten bu yana, üretken Belediyecilik anlayışıyla üçyüz kişiye yakın insanımızı doğrudan iş sahibi yaptık. Aileleri ile bin kişiden fazla insan demektir bu. Bugüne kadar ihale yapmak yerine, olabildiğince kendi personelimizle iş yapmak istedik. Acaba bu temel soruna ne kadar çare olabildik?
Çalışanlarımız bunun değerini ne kadar algılayabiliyor?

Her gün buna benzer çok sayıda mesaj almaktayım. İçim parçalanıyor herkese çare bulamamaktan.
Bir anneden aldığım mesajı tüm çalışanlara ibret olması açısından aynen paylaşıyorum:

"Merhaba başkanım Allah aşkına beni ise al şu an gerçekten zor durumdayım bitek ben mi sığmıyorum bu belediyeye ya lütfen beni aldığına pişman olmayacaksın

Ben iş kürdan iki dönem çalıştım keşke devam edebilseydim çöp de ne kadar çalışmayan adam varsa hepsi haksız yere maaş alıyorlar haketmiyorlar ben çalışmak istiyorum çalışmak emin olun ki sizi babam gibi görüyorum keşke babam yaşasaydı da o arkamda dururdu o yok siz bana iş verseniz ne olur

Bülent kantarcı başkanım eğer ben bir iş bulamazsam emin olun ki daha kötü şeyler yasmak zorunda kalacağım siz bir bana olarak rahat olur musun ben sizden sadaka değil iş istiyorum iş her geçen gün daha da kötüye gidiyor kızımla hayatımız Allah aşkına iş verin bana."