21-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Portekiz'de düzenlenen ve 44 ülkenin katıldığı Veteranlar Dünya Judo Şampiyonası'na MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcuları Murat Uzun ve Metin Sönmez katılarak Zonguldak ve Türkiye'yi temsil ediyor.

MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcusu ve Veteran Milli sporcu Metin Sönmez Metin Sönmez yarı final maçında Moğolistanlı rakibini Ippon ile yendi. Sönmez finalde ise 16.00'da karşılaştığı Rus rakibi Vladimir Kobzar'i yenerek Dünya şampiyonu oldu.

BUGÜN SIRA MURAT UZUN'DA

MFA Zonguldak Spor Kulübü Judocusu Murat Uzun da bugün maçlarını oynayacak. Uzun, M5 kategorisinde Brezilyalı rakibine karşı mindere çıkacak.

SELİM ALAN, METİN SÖNMEZ'İ KUTLADI, MURAT UZUN'A BAŞARI DİLEDİ

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Metin Sönmez'i Dünya şampiyonluğu nedeniyle kutlayarak bugün maçlarına çıkacak olan ve aynı zamanda Zonguldak Belediye Meclis Üyesi olan Murat Uzun'a ise başarı diledi. Alan, "Portekiz'de düzenlenen Dünya Veteranlar Judo Şampiyonası'nda MFA Spor Kulübü milli sporcusu Metin Sönmez 73 kg'da Dünya Şampiyonu olarak altın madalyayı kazandı.

MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcusu Meclis üyemiz Murat Uzun ise bugün madalya için mücadele edecek, müjdeli haberlerin devamını bekliyor, başarılar diliyorum"