Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin kentte çevre kirliliği konusunda sürdürdüğü mücadelesini sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınlarla takipçilerine duyuruyor.
OSB alanında hizmet veren Marzinc firmasının saha ve çalışma koşullarını sosyal medya hesabından takipçilerine duyuran Başkan Vergili, yayınında Karabük Valisi Kemal Çeber'i, Savcıları ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ı göreve davet ederek, yapılan işlemin tamamen usulsüz ve insan haklarını ihlal eden bir işlem olduğunu söyledi.
Vergili, Bakan Yardımcısı Ceylan'ın görüntüleri izleyerek, fabrikanın hangi kriterlere uygun olup olmadığını değerlendirdikten sonra bu fabrikayı kapatıp kapatmayacaklarına karar verip Karabüklülere de düşüncelerini bildirmelerini dileyerek, " Şu anda bu zehirli atık malzemeleri açık kasa vasıtalara yükleyerek sevkiyatlarını yapmaktadırlar. Bu sevkiyatların ise şu anda nereye gittiği belirsizdir. Şu anda hiçbir norm ve kriterlere uygun olmayan bir yükleme ve çalışma esasları içinde işlerine devam etmektedirler. Ayrıca Organize Sanayi Bölgelerinin bu sahalarında açık işlem ayrışma ve öğütme yapma işlemleri de yapılmaktadır. Bunları da dikkate almalarında fayda vardır. Biran evvel bu fabrikaların kapatılmasını kendilerinden talep ediyoruz." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi