TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya ve yönetim kurulu Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ı ziyaret etti. Ziyarette TFFHGD Zonguldak Şubesi bir önceki başkanı Nurettin Demir, Başkan Selim Alan'a hakem forması hediye ederken, mevcut Başkan Ümit Kaya ise çiçek takdim etti.

Başkan Selim Alan, "Bugüne kadar hep halı sahada futbol oynadık. Ancak hediye edilen bu hakem formasıyla artık maçlarda hakemlik yaparak adalet dağıtmayı düşünüyorum" şeklinde esprili bir yaklaşımda bulundu.

KAYA: "BAŞARILAR DİLİYORUZ"

TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, ''Yeni seçilen belediye başkanımızı hakem ve gözlemciler olarak ziyaret etmek istedik. Kendisine Zonguldak'a hizmet yolunda başarılar diliyoruz. Daha önceden de spor geçmişi olan bir belediye başkanımız olduğundan da biz camia olarak şanslı hissediyoruz. Kendisine de hakem ve gözlemciler olarak görevinde başarılar diliyoruz.''

ALAN: "FUTBOLU BIRAKIP HAKEMLİK YAPACAĞIM"

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan kendisine hakem forması hediye edilmesi üzerine ''Bende Ümit bey olmak üzere tüm hakem ve gözlemcilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çok işimiz var Zonguldak'ta. Çok çalışmamız lazım. Vatandaşın beklentisi çok fazla. 10 yıldır hizmet noktasında geri kaldık. Biz bunları diyoruz ki hızlı şekilde yapalım. Hakemlerimizin de gözlemcilerimizin de gözleminde vatandaşın nezaretinde biz bu işleri yapacağız. Demin bana forma getirmiş arkadaşlarımız sağolsunlar. Demek ki artık biz halı sahayı bile bırakacağız. Artık hakemlik yapacağız demekki. Teşekkür ediyoruzç çoğu hakem ve gözlemciyi yakından tanıyorum. İnşallah hem sporda, hem sanatta hem kültürde elimizden geleni yapacağız. Şehirin bütün kuruluşlarıyla birlikte Zonguldak'ı ileri taşımak için çalışacağız. Söz verdik. Sözümüzü tutucağız''dedi.

ALAN: "YABANCI SAYISINA KARŞIYIM"

Süper Ligde yabancı sayısının fazla olduğunu belirten Başkan Alan, ''Beşiktaş'ta 2013'den beri kongre üyesiyim. Beşiktaş'lı olarak bakmayalım da futbol sever olarak bazı maçlarda bu kadar da yok artık dediğimiz pozisyonlar oluyor. Var uygulamasına rağmen hala bazı şeyleri çözemedik. Avrupada ki maçlarıda elimden geldiğince seyrediyorum. Onlarda bu kadar hakemlere tepki bu kadar hata yok. Bir yerde birşeyi yanlış yapıyoruz herhalde. Hakemlerimiz daha dikkatli olması gerekir. Hakemler sürekli zinde olması gerekiyor. Sosyal medya da sürekli hakem hataları ile ilgili şeyler yazılıp çiziliyor. Bu hatalar insanları bir birine karşı kutuplaştırıyor. Ben uzaklaştım o işlerden. Bir futbol takımında 11 tane yabancının oynaması içimi acıtıyor. Ben isitiyorum ki her takımda 7 8 tane futbolcu oynasın. O yüzden altyapılar kötü durumda. Bunlara aktarılacak paralar altyapıya aktarılsa daha iyi olur. Aldıkları ücretleri duyuyorum yabancı topçuların. O paraları Zonguldak'ın altyapısına getirseniz çok büyük yetenekler çıkar altyapıda" dedi.

ALAN: "HAK EDEN KAZANSIN"

Başkan Alan, Pazar günü Süper Ligde oynanacak Galatasaray Başakşehir maçı için de koknuşarak ''Galatasaray ve Başakşehir ikisi de güzide takımlarımız. Bana göre baktığımız zaman Başakşehir bir adım önde gözüküyor. Ama Galatasaray'ın kendi sahasında. Seyicisi önünde avantajı var. Klasik olacak ama en iyi şekilde oynayan hakkeden sahaya yüreğini ortaya koyan o kazanır bana göre. Galatasaray'da bizim Başakşehir'de bizim" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi