Zonguldak Limanı'nda yaşanan çöp ve atık kirliliğine son vermek amacıyla şehrin içinden geçen Üzülmez ve Çaydamar Dereleri'nin de bağlandığı Akgüney Deresi'ne bent çekildi. Deredeki suyla denize ulaşan çöpler bentte toplanarak liman ve sahilde yaşanan çevre kirliliğinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Zonguldak Belediyesi'nin başlattığı çalışma sonrası bentte toplanan çöpler ise pes dedirtti. Dere yatağına atılan ve suyla birlikte denize ulaşan çöpler bentte toplandı. Belediye personeli tarafından toplanan çöpler arasında plastik atıklar, alkol şişeleri, teneke, cam atıklar, köpük balık kasaları, naylon poşetler ve evsel atıklar yer aldı. Dere yatağı bendin bulunduğu alanda çöplerden temizlenirken çöplerin de denize ulaşması engellenmiş oldu.

Vatandaşları çöp ve atık konusunda duyarlı olmaya davet eden Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Zonguldak Limanı'nda yaşanan çevre kirliliği nedeniyle evsel atıkların denize ulaşmaması için kurduğumuz sabit bariyer sisteminin, ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne sermiştir. Daha 24 saat bile geçmeden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından toplanan evsel atıklar, çevre duyarlılığı konusunda daha bilinçli olmamız konusu gerçeğini ortaya koymuştur. Bizler, Zonguldak Belediyesi olarak temiz deniz, temiz çevre ve temiz bir kent için periyodik olarak çevre temizlik çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 'Temiz bir kent' için tüm vatandaşlarımızdan aynı duyarlılığı göstermelerini önemle rica ederim" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi