AK Partili Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti aleyhinde haber yapan gazeteciyi partiden ihraç ettiği için AK Parti İl Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Murat Kayıkçı'ya, kırgın olduğunu söyleyerek İl Başkanı Zeki Tosun'a gönderdi.
Kayıkçı, "Bugün seçim olsa İl Disiplin Kurulu Üyesi olmama rağmen Ömer Selim Alan'a oy vermem" diyerek, Başkan Alan'ın makamında maruz kaldığı sözlere anlam veremediğini ifade etti.
Konuya ilişkin Pusula Gazetesi Muhabiri Aytaç Öztürk'e açıklama yapan AK Parti İl Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Murat Kayıkçı; "Pusula Gazetesi'nde okuduğum bir haberde Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın 286 personel aldığını öğrendim. Damadım kalp krizi geçirdiği için kızımın işe alınmasını istedim. Başkana müracaat ettim. Aylar geçmesine rağmen Belediye Başkanı ve Özel Kalem Müdürü telefonlarıma ve mesajlarıma cevap vermemeye başladı. Belediye Başkanı Selim Alan'ı ziyaret ettiğimde bana 'Disiplin Kurulu'nda yanlış bir imza attın' dedi. Daha sonra bana isteklerim ve kızımın işe alınması için İl Başkanı Zeki Tosun'a git dedi. Daha sonradan öğrendiğim, AK Parti aleyhinde haber yapan bir gazeteciyi partiden ihraç olması için oy kullanmıştım. Bu gazeteci Başkan Selim Alan'ın çok yakından görüştüğü bir gazeteciymiş. Bunun için bana kırgın olduğunu söyledi. Belediye Başkanı ile yaşadığım polemiği il Başkanı Zeki Tosun'a ve Kastamonu Milletvekili ve Zonguldak Koordinatörü ile paylaştım. İl Başkanına bugün seçim olsa İl Denetim Kurulu üyesi olmama rağmen Ömer Selim Alan'a oy vermeyeceğimi söyledim. Zeki Tosun bana, "Bu tür şikayetler geliyor" dedi.