Çaycuma Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ilan ettiği "Otomobilsiz Çaycuma Günü" kutlandı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve belediye personeli gün nedeniyle işlerine bisikletleriyle geldi. Çay Mahallesi'ndeki evinden bir kısım belediye personeli ile birlikte bisikletiylebelediyeye gelen Kantarcı tüm Çaycumalılara "Otomobilden inin, bisiklete binin" çağrısını yaptı. İşlerine bisikletle gelen belediye personeli gün boyu mümkün olan tüm işlerini bisikletle görecek. Çalışanlar ve bugünü "otomobilsiz" olarak kutlayan diğer vatandaşlardan dileyenler görüntülerini [#]Çaycumahareketliyaşa etiketiyle sosyal medyada paylaşacak.

İNSANIMIZIN DAHA ÇOK FİZİKSEL AKTİVİTEDE BULUNMASINI İSTİYORUZ

Bisikletiyle belediyeye gelen Başkan Kantarcı burada kendini bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Avrupa hareketlilik haftasını kutluyoruz. Halkımızda bu alanda farkındalık yaratmak için hafta boyunca değişik etkinlikler düzenliyoruz. Halkımızın hareket etmesini sağlamak ve otomobilsiz bir dünya kurmak için çocuklarımız ve her yaştan insanla birlikte etkinlikler yapıyoruz. Bugünü ise 'Otomobilsiz Çaycuma Günü' ilan ettik. Bugün herkesi işlerine yürüyerek ya da bisikletleriyle gelmeye davet ediyoruz. Dünyamızın geleceğini tehdit eden iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda insanları uyarmak, daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak için bir şekilde hareket etmeye yönlendiriyoruz. Amacımız insanların daha çok fiziksel aktivite yapmaları" dedi.

BİZE ÖZGÜ ENGELSİZ YOL TASARIMI HALKIMIZDA MEMNUNİYET YARATIYOR

Bu amaçla 17 kilometreyi aşkın bisiklet yolu yaptıklarını da söyleyen Kantarcı, "Her yeni yaptığımız yola da bisiklet yolu yapıyoruz. Aynı zamanda kendi ölçeğimize göre çok büyük sayılabilecek bir yay bölgemiz de var. Çaycuma'da insanlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler son derece rahat hareket edebilir durumdalar. Diğer taraftan da yaya yollarımız son derece geniş. Araç yollarımızın, bisiklet yollarımızın, yaya yollarımızın hiç yükseltisiz olarak aynı düzlemde olması nedeniyle de engelsiz bir yol düzenimiz var. Yalnızca bize özgü bir tasarım olan bu yol düzeni halkımızın da büyük bir memnuniyet duymasına neden oluyor" diyerek açıklamalarını sürdürdü.

DÜNYANIN GELECEĞİ BU ÇABALARIMIZA BAĞLI

Kantarcı açıklamalarını, "Aslında bunu tüm halkımızın yapması gerekiyor. Çaycuma coğrafya olarak da çok düzgün bir yerleşim. Herkesin bisiklete binmesi hem sağlık açısından, hem de karbon salınımının azalması açısından çok isabetli olacaktır. Dünyanın geleceği de buna bağlı" şeklindeki ifadelerle sona erdirdi.

Editör: Pusula Gazetesi