İyi Parti'den Gökçebey Belediye Başkanı seçilen Vedat Öztürk, ilk Belediye Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Sadece iki Belediye Meclis Üyesi seçtirebilen Vedat Öztürk, komisyon seçimlerinin tümünü Ak Parti ve CHP'ye kaptırdı. Gökçebey Belediyesi'nde CHP'nin 4, Ak Parti'nin ise 3 Meclis Üyesi bulunuyor.

Belediye Encümeni: :Erkan Soner Kodaman (Ak Parti), Ali Rıza Yılmaztürk (CHP)
Bütçe Komisyonu: Mustafa Uyan (CHP), Şükrü Akkaya (Ak Parti), Şendoğan Karademir (İyi Parti)
İmar Komisyonu: Ali Rıza Yılmaztürk (Ak Parti(, Nurşen Yılmaz (Ak Parti), Satılmış Aydamer (İyi Parti
Zonguldak Özel İdareler ve Belediyeler Birliği: Erkan Soner Kodaman (Ak Parti)
Tüketici Hakem Heyeti: Aysel TAVUKÇU (CHP) Erkan Soner Kodaman (Ak Parti)


Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, ilk Belediye Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri, Şükrü Akkaya, Nurşen Yılmaz ve Erkan Soner Kodaman, "Yeni bir yerel seçim sürecinin bitiminde meclis ve belediye başkanımız yenilenmiştir. Bizler yeni meclis gurubu olarak öncelikle mağduriyetlerin giderilmesi adaletli bir yönetim ve halkımızın talepleri doğrultusunda aşağıdaki sıraladığımız gerekli önlemlerin alınması" tavsiyesinde bulundu.
İşte Ak Partili Meclis Üyelerinin yazılı olarak sundukları 7 kritik öneri:
"1. Araç takip sistemi takılıp,araçların kontrol altına alınması,belediyenin daha tertipli ve düzenli çalışması adına faydalı olacağını düşünmekteyiz.
2. Personel alımlarında adil bir sistem izlenmesi iş alımlarında alınacak personelin,öncelikle yeterlilikleri tespit edilip,ihtiyaç durumları göz önünde bulundurularak;
• Evli ve çocuklu işe ihtiyacı olan,
• Siyasi görüşleri her ne olursa olsun,
• Alımların belediye meclisinde oylanarak yapılmasının belediye ve gökçebey halkı adına daha faydalı olacağını düşünmekteyiz.
3. Belediye meclis üyelerinden bir tanesinin,başkan yardımcısı olması durumunda,belediyemiz zor durumda olduğundan, ücret almaması bu işi gönüllü yapmasının faydalı olacağını düşünmekteyiz.
4. Seçimlerde başka partiyi destekleyen işçi ve memurların belediye başkanı tarafından, intikam için yerlerini değiştirip,çalışanların mağdur edilmemesi rica olunur.
5. Belediye meclis üyelerinin,yalnızca toplantıdan toplantıya değil her zaman belediyemize ve ilçe halkına hizmet edebilmeleri için belediye meclis üyelerine bir çalışma odası tahsis edilmesinin faydalı olacağını düşünmekteyiz.
6. Taşeron işçilerin sendika sözleşmelerinin bir an önce imzalanıp personelin hakkını almasının sağlanmasının faydalı olacağını düşünmekteyiz.
7. Belediyeye yapılacak alım ve satımlarda belediye encümenine şeffaf bir şekilde bilği verilmesi ve alınan malzemenin nereye harcandığına dair raporların tutulması,fiyatların detaylı bir şekilde yazılmasının faydalı olacağını düşünmekteyiz."

Editör: Pusula Gazetesi