ÖZEL İÇERİK

Zonguldak Belediyesi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gurup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel, yeni düzenlenen Uğur Mumcu Kavşağı ve Kadırga Kavşağı çalışmalarını eleştirdi.

Trafiği rahatlatmak için düzenlenen kavşakların trafiği rahatlatmadığını ifade eden Karagüzel, Uğur Mumcu Kavşağı'na üçüncü kez dikilecek olan heykelle ilgili de eleştirilerde bulundu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in halkın parasını çar çur ettiğini ifade ederek "Oranın kavşak düzenlemesi bir 'Dal-çık'la düzenlenmesi gerekiyordu. Zonguldak Belediye Başkanı her zaman yaptığı gibi yattı, bu konuda hiç düşünmedi. Aklında zaten yok" dedi.

Karagüzel, vatandaşın trafikle ilgili şikayetlerinin Akdemir'i ilgilendirmediğini belirterek "Oranın kavşak düzenlemesi bir 'Dal-çık'la düzenlenmesi gerekiyordu. Zonguldak Belediye Başkanı her zaman yaptığı gibi yattı, bu konuda hiç düşünmedi. Aklında zaten yok. Trafik sıkışınca ya Emniyet Müdürüne ya da Valiye gidiyor. Belediye Başkanının öyle bir derdi yok. Yatıyor. Oh ne güzel, makam güzel, mevki güzel, belediye başkanının öyle bir derdi yok" dedi.

"TRAFİK SIKIŞINCA KONU YA EMNİYET MÜDÜRÜNE VE YA DA VALİYE GİDİYOR, BELEDİYE BAŞKANININ ÖYLE BİR DERDİ YOK"

Karagüzel, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sayın belediye başkanı penceresinden baktığında o kavşağı görüyor. Zaten o kavşak sıkışıktı. Gökgöl Tüneli başlandığında Zonguldak Belediyesinin bu konuda çalışma yapması gerekiyordu. Trafik daha önce Asma Mahallesinde gelerek yavaşlıyordu. Bir nevi hani baraj suyu tutarda su yavaşlar ya, trafikte böyle. Asma Mahallesinden, Çınartepe Mahallesinden gelirken trafik yavaşlıyordu. Şimdi tünelden gaza bastığında vatandaş Uğur Mumcu Kavşağı'nda oluyor. Oranın kavşak düzenlemesi bir 'Dal-çık'la düzenlenmesi gerekiyordu. Zonguldak Belediye Başkanı her zaman yaptığı gibi yattı, bu konuda hiç düşünmedi. Aklında zaten yok. Trafik sıkışınca, bir sıkıntı olunca Emniyet Müdürlüğü ve Valiye gidiyor. Belediye Başkanının öyle bir derdi yok. Yatıyor. Oh ne güzel, makam güzel, mevki güzel, belediye başkanının öyle bir derdi yok."

"KARAYOLLARININ ORAYA ADAM GİBİ BİR DAL-ÇIK YAPMASI LAZIM"

"Uğur Mumcu Kavşağı'nda bundan önce 2 tane görsel koydular. Onların her birinin maliyeti 100-150 bin lira. Biz bunu denetim komisyonunda yazdık zaten. Yarın bir gün oraya başka bir şey koyacaklar o da yeterli olmayacak. Alanı daha da büyütmüşler. Nasıl olsa Zonguldak halkının parası çar çur ediliyor. Belediye başkanı suçluluğunu bastırmaya çalışıyor. Aslında kafasını iki elinin arasına düşünmesi lazım. Oradaki yaptıkları iş karınca hızı ile devam ediyor. Karıncalar bile bunlardan daha hızlı çalışıyor. Mart sonunda başladılar şimdi, neredeyiz Ağustos'un sonuna geldik. Kurban Bayramına bitecek demişlerdi. Haziranda, temmuzda biteceğini söylemişti. Söyledi de söyledi. Oraya bir dal-çık tüm şehrin sorunlarını çözecektir. Koskoca alan heba edildi. Orada ne güzel ağaçları kestiler. Belediye başkanı vatandaşa çemkireceğine kendi iş bilmezliğini düşünmesi lazım. Yapılan iş, iş değildir. Geçici bir çözümdür. Zonguldak Belediyesi karayollarından Asma'dan Kozlu çıkışına kadar almıştı. Karayolları da oraya adam gibi bir dal-çık yapması lazım. O yolun iki tarafı kazılmış. Kazı parasını son kuruşuna kadar almış, kasasına koymuş, çar çur edip harcamış. Ben Zonguldak Halkının bu anlayıştan bu an önce kurtulmasını istiyorum."

Editör: Pusula Gazetesi