Dünya Kırım Tatar Kongresi İkinci Başkanı Elnur İslam, Kırım'da yaşanan gelişmeleri bilgilendirme panelinde anlattı.
Dünya Kırım Tatar Kongresi İkinci Başkanı Elnur İslam, Kırım'da yaşanan gelişmeleri İstanbul Kırım Türkleri Derneğinde düzenlenen panelde anlattı. İstanbul Kırım Türkleri Derneğinde düzenlenen panelde Kırım'da yaşanan gelişmeleri anlatan Dünya Kırım Tatar Kongresi İkinci Başkanı Elnur İslam, "Kırım bizim vatanımız, biz İstanbul'da yaşamayı biliyoruz ama sınır bölgesinde bekliyoruz. Tarihte daha önce de işgal vardı ama Ruslar tutunamayıp gitti. Ölmekten değil, böyle yaşamaktan korkar insan. Bunlar bizim tarihimizde kalır, torunlarımız bilecek. Vatanımızı korumak zorundayız" dedi.
Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili bilgiler veren Başkan İslam, "Ukrayna devleti arasında bir protokol de imzalanmış durumda. Numan Çelebicihan Taburu, Rusya'nın Kırım işgalinin ardından Ukrayna tarafından kurulan iki yeni sınır kapısı Çongar ve Kalançak'ın muhafazasına yardımcı oluyor. Ukrayna, Kırım'a mal girişini yasaklayarak yarımadayı dünyadan izole etmeye çalışıyor. Kırım'ın karayoluyla dünya bağlantısı Ukrayna" diye konuştu.
Öte yandan Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği Kırım takip Masası, Elnur İslam'ın Yalova'da Kırım konulu bir konferans vereceğini bildirdi.

Editör: Pusula Gazetesi