Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay 12 Kasım Düzce depreminin 18'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ay mesajında:"Düzce depremin izlerini neredeyse tamamen silmiştir. Depreme karşı bilinçli olmak ve bu gerçekle yaşamayı öğrenmek bizim için en önemli unsurdur" dedi.
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay 12 Kasım Düzce depreminin 18'inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak deprem felaketi sonrasında Düzce'de yaşananlara ve depremin yalnızca Düzce'nin değil, tüm Türkiye'nin gerçeği olduğuna dikkat çekti. Başkan Ay mesajında imar ve şehircilik alanında yapılan yeniliklere ve gelişen teknolojiye vurgu yaparak depremle yaşamayı öğrenmenin önemine değindi. Başkan Dursun Ay mesajında şu görüşlere yer verdi:
"12 Kasım 1999 yılında Düzce merkezli olarak meydana gelen ve 7,2 şiddetindeki felaket sonrası 710 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 bin 679 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu elim afet sonucunda hayatını kaybeden tüm hemşerilerime Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Düzce yaşanan iki büyük felaket sonrasında adeta küllerinden doğmuş, kısa sürede ayağa kalkmıştır. Bolu'dan ayrılarak şehir statüsüne kavuşturulan ilimizde, depremde oluşan enkazların yüzde 99'u 3 yıl gibi kısa bir sürede kaldırılmıştır. Hükümetimizin başlattığı kalkınma planları ve uygulamaları sayesinde, son yıllarda imar ve şehircilik alanına verdiğimiz ağırlık ve hassasiyet ile şehir merkezindeki ilçe görüntüsünü tamamen bitiriyoruz. Depreme karşı oluşturduğumuz ortak bilinç temelinde, sağlam ve sağlıklı bina, konut ve işyeri yapımının yanı sıra görsel uyum zenginliğine de özen göstererek Düzce'yi bölgesinde parlayan bir yıldız haline getirmek için çalışıyoruz. Şehirleşme ve kalkınmanın en güzel göstergesi olan planlı imar uygulamaları ile Düzce depremin izlerini neredeyse tamamen silmiştir. Düzce Belediyesi olarak sorumluluklarımızın farkındayız ve bu konuda hiçbir esneklik göstermeksizin denetleme ve uygulama çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimle 12 Kasım depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi