Zonguldak Belediye Meclisi'nin Eylül ayı 2'inci oturumu Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in başkanlığında yapıldı. 13 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, gündem dışı söz almak isteyen Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyeleri ile, gündem dışı söz vermeyen Belediye Başkanı Akdemir arasında tartışma yaşandı. MHP Meclis Üyesi Salih Alemdar, 'Başkanım bir konuda gündem dışı söz almak istiyorum' dedi. Başkan Akdemir, 'Ben bu gün için gündem dışı konuşmaya izin vermiyorum arkadaşlar, iyi günler diliyorum' cevabını verdi. Gündem dışı konuşma yok, Belediye Başkanı'nın yetkisi neyse onu kullanıyorum. Gündem dışı her zaman konuşmaya izin verilmez, verilmeyeceğini de bilin" diyerek fırça attı. MHP Meclis Üyesi Mevlüde Yalçıner, "Başkanım Zonguldak Belediyesi'ni ve halkı bilgilendiren gündem dışı bir konuşmaya neden müsaade etmiyorsunuz? Bizi yok sayıyorsunuz Başkanım" dedi. Salondan ayrılmak üzere olan Başkan Akdemir, Mevlüde Yalçıner'e; "Kadınsınız bir şey demeyeceğim" ifadesini kullandı.

YALÇINER: "ERKEK OLSAYDIM NE SÖYLEYECEKTİ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Mevlüde Yalçıner, "Erkek olsaydım ne söyleyecekti merak ediyorum. Biz Zonguldak halkı için buradayız ve Zonguldak'ı temsilen buradayız. Biz burada indir kaldır meclis üyesi değiliz. Burada MHP olarak 3 kişiyiz ancak unutmasınlar ki biz bu meclisin kilit partisiyiz. Gündem maddelerini gördünüz. Trafik komisyonunun maddeleri var. D4 belgesi için gündem gelmiş. Bunlar belediyeye bir külfet. Bir D4 yetki belgesi için 5 gün süre veriliyor. Her oturum para demektir. Belediyenin bu kadar borcu varken böyle basit bir belgeye 5 gün süre vermek ne anlama geliyor? Küçük bir miktar para olabilir ancak, belediyemiz zaten zor durumda" ifadelerini kullandı.

"ELİM AYAĞIM HALA TİTRİYOR"

Başkan Akdemir'in neden böyle bir söz kullandığına anlam veremediğini belirten Yalçıner, "Elim ayağım hala titriyor. Biz gündem dışı söz istedik ve bu bizim yasal hakkımız. Erkek olsaydım ne diyecekti merak ediyorum. Zaten kötü bir şey de söylemeyecektik. Sadece iskanı olmayan binalara su aboneliği verilmesi maddeleri geçtiğimiz oturumda gündemden çıkartılmıştı. bununla ilgili kanunun getirdiği yükümlülükleri meclis üyelerimizle paylaşacaktık. Bu şekilde konuşmasına anlam veremedim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi