Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Gazipaşa Caddesi'nde devam eden Enerji SA alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlaya Akdemir, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından geri istenen Kapuz Plajı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akdemir, "Kapuz Plajı bizim için hassas noktalarımızdan bir tanesiydi. Çünkü bir tane plaj tesisimiz var. Kapuz Plajı, 3 yıldır Mavi Bayrak almış olan bir plaj ve bu yıl da Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Mavi Bayrak kolay alınmadı, bir çok aşaması vardı. Halkımızın dinlenmeye ihtiyacı var, denize girmeye, tatile ihtiyacı var. Milli emlak Müdürlüğü bize Kapuz Plajı'nın boşaltılması yazısını yazdı. Ancak Sayın Valimiz Ali Kaban ile görüşeceğim. Göreve bu gün başladım ilk işimiz Sayın Valimiz ile görüşeceğiz. Gereği neyse yapılacaktır dedi.

"HALKIMIZ PLAJIN BELEDİYEDE KALMASINI İSTİYOR"

Zonguldaklıların plajın belediye tarafından işletilmesinden yana olduklarını belirten Akdemir, "Halkımız plajın belediyede kalmasını istiyor. Biz gerçekten plajımızı çok güzel işletiyoruz. Şu ana kadar orada kimse zarar görmedi. Karadeniz hırçın bir deniz. Orada bizim güvenlikçilerimiz ve dalgıçlarımız gerçekten görevlerini iyi yapıyorlar. Orada bu güne kadar ne benim dönemimde ne de benden önceki dönemde bir kaybımız olmadı. Bundan böyle de olmasını istiyoruz" diye konuştu.

"KIZLAR PLAJI ZATEN BİZİM, BİZ ORASINI KİRALADIK"

Akdemir, "Kızlar Plajı ile Kapuz Plajı'nın takas edileceği gibi bir durum söz konusu değil. Kızlar Plajı zaten bizim, biz orasını kiraladık. Şu anda maliyet hesaplamaları yapılıyor. Hesaplamaların ardından kendimiz mi yapacağız, yoksa yap işlet devret modeliyle başkasına mı devredeceğiz veya başka bir alternatif mi ortaya koyacağız buna karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi