Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Basın Sitesi'nde gazetecilere konutlarının anahtarları teslim edilmeye başlandı.

Zonguldak gazetecilerin en iyisine layık olduğunu belirten Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık projeyi tamamlamanın ve hak sahiplerine teslim etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

"ZORDU BAŞARDIK, HAYALDİ GERÇEK OLDU"

Başkan Akbıyık, açıklamasında şunları söyledi;

"Bugün 23 Eylül 2019. bugün buradaki hak sahibi arkadaşlarımız dairelerinin anahtarların alıyorlar. Bununla ilgili KDV ödemeleri, DASK ve sigorta ödemeleri bankaya yapılarak, TOKİ başkanlığının müşavir hizmeti yapan yetkilileri huzurunda, ZGC basın sitesinde sözleşmeler imzalanarak, anahtarlar teslim ediliyor. ZGC olarak 2012 yılında düşündüğümüz 2013 yılında imzaladığımız ve o günden bugüne gelen altı yedi yıllık bir süre. Tabii ki birçok safhası oldu, Bunları hepimiz beraber yaşadık, sizlerle beraber, yönetim kurulumuz, onur ve denetim kurullarımız, genel kurul üyelerimiz, meslektaşlarımız ile birlikte, ilk peşinatları ödedik, daha sonra kesin sözleşmemizi, yaptık ve bugün de anahtarlarımızı alıyoruz. Kolay olmadı, zordu ama başardık rüyaydı, hayaldi ve gerçek oldu. İnşallah geri kalan konuklarımız da bugünlerde start veriyoruz. Kalan konutlarımızın başvuruları daha önce alınmıştı. Evrakları hazırdı. Kalan konutları da en kısa zamanda teslim edeceğiz. Bugün anahtarı alan arkadaşlarımız önümüzde ki haftadan itibaren taşınmaya başlayacaklar. Hayırlı ve uğurlu olsun, tüm arkadaşlarımız ve meslektaşlarımız güle güle oturmak nasip olsun."

"BASIN SİTESİ BİR ESERDİR, PROJEDİR"

"ZGC TOKİ Basın sitesinde bizlere katkı sağlayan , yardımcı olan ve her türlü desteği veren, herkese yürekten teşekkür ediyorum. Tabii ki Çok kolay olmadı. başta güçlü devlet adamı, Köksal Toptan, meclis başkanımıza, Bugünkü ve geçmiş dönem görev yapan Valilerimize , Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, TOKİ Başkanlığına, milletvekillerimize, mevcut Belediye başkanımıza ve geçmiş dönem görev alan seçilmiş başkanlarımıza , Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü' ne, yerel yönetimlere, Çevre ve Şehircilik eski Müdürü Hasan Öztürk'e, o kadar çok emeği geçen var ki bunların hepsine tek tek teşekkür edeceğiz. Zonguldak gazeteciler Cemiyeti basın sitesi için şunu söyleyebilirim Türkiye'de TOKİ'nin örnek projelerinden biri oldu. yerimiz biliyorsunuz şehir merkezine çok yakın, geniş bir alana sahiptir. sosyal çevre donatıları ile beraber içinde her şeylerimiz var. Tam bir yaşam alanı oldu. örnek bir site oldu. Zonguldak gazetecileri her şeyin en iyisine layıktır. Sadece Zonguldak değil, ilçelerimizde ki arkadaşlarımız da bu projeden yararlandı. Biz Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak bu projeyi bitirmekte mutluyuz gururluyuz ve onurluyuz. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti basın sitesi bir eserdir, projedir, başarılmıştır, 25 milyon TL'ye mal olmuştur. Bu proje başarılı olduğu için ve hayata geçmesi adına, meslektaşlarımızın da gelecekleri adına da çok yararlı ve faydalı olmuştur. Hayırlı ve uğurlu olsun ve konutlarında güle güle oturmak nasip olsun."

Dairelerini teslim alan gazeteciler de çok mutlu olduklarını belirterek Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık'a ve yönetim kuruluna, emeği geçenlere çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi