Basın İlan Kurumu (BİK) 30'uncu Dönem Genel Kurul toplantısının ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında BİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Tokat Niksarlı Mehmet Zahid Sobacı seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararı ile Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Temsilciliklerine, 195 sayılı Basın İlan kurumu teşkiline dair kanunun 5. Maddesi gereğince ekli listede yer alan kişiler görevlendirilmişlerdir. 30'uncu Dönem Genel Kurulu görev süresince yönetim kurulu üyeliklerine, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi-Çorum Hakimiyet Gazetesi Sahibi Şevket Erzen, Medya İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ümit Sönmez, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu seçildi.

Denetleme asil üyeliklere ise Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Türker Çeltik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Medya İlişkileri Koordinatörü Mücahid Eker, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen, yedek üyeliklere ise İstanbul Gazetesi Sahibi Baturhan Koçak, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İlan Prodüktörleri Temsilcisi-Gülbelde Yay. Rek. Ltd. Şti. Sahibi Şevket Karahan getirildi.

MEHMET ZAHİD SOBACI KİMDİR?

1980 yılında Tokat-Niksar 1980 doğumlu Mehmet Zahid Sobacı, 2001 yılında Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur. Günümüzde, Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Sobacı, yine aynı üniversitede Yüksek Lisans ve Doktora'sını tamamlamıştır.

2002 yılından 2010 yılına kadar, Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yapmış, 2011 ve 2013 arasında Yardımcı Doçent olarak çalışmalarını sürdürmüş, 2013 yılında ise Doçent olmuştur.

İdari Reform ve Politika Transferi ve Kamu Yönetimi: Teori ve Uygulama isimli kitaplara imzasını atan Zahid Sobacı, kamu yönetiminde reform, siyaset - bürokrasi ilişkisi, kamu politikası ve yerel yönetimler üzerine uzmandır. Ulusal ve uluslararası dergi ve kitaplarda çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

2018 yılında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda Başkan Yardımcısı görevine getirilen ve halen bu görevini sürdüren Sobacı, 9 Eylül 2019 tarihinde Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi