Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yayın hayatını sürdüren Demokrat Çaycuma Gazetesi'nin sahibi 64 yaşındaki Gazeteci-Yazar Hasan Ataman, Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki yazlığında geçirdiği kalp krizi sonrası bugün hayatını kaybetti.

Hasan Ataman'ın ceneze töreni henüz netlik kazanmadı.

HASAN ATAMAN KİMDİR?

Çaycuma'nın Gemiciler Mahallesi'nde 1953 yılında doğdu. Sırayla; Gemiciler İlkokulu, Çaycuma Ortaokulu, Mehmet Çelikel Lisesi, İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu'nda öğrenim gördü. Değişik kamu kurumlarında 9 yılı aşkın görev yaptı. 12 Eylül darbesinde tutuklandı. 3 yıl siyasal suçlu olarak yargılandı, sonrasında özgürlüğüne kavuştu. 1985 yılında matbaacılığa başladı. 1986 yılında Sami Dinç ile birlikte Demokrat Çaycuma Gazetesi'ni çıkarmaya başladı. Hasan Ataman, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Pusula Yayın Grubu olarak, mesleki büyüğümüz Hasan Ataman'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz.

TURPCU'DAN BAŞSAĞLIĞI

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, çok yakın arkadaşı, gazeteci Hasan Ataman'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı.

Turpcu'nun mesajı şöyle:

"Çok değerli arkadaşım, aile dostumuz, duayen gazeteci Hasan Ataman'ı zamansız kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Kuşadası'nda evini tadilat yaptırmak için bulunduğu sırada, geçirdiği rahatsızlık sonucu aldığımız vefat haberi hepimizi derinden etkiledi. Çaycuma'nın ve Zonguldak'ın büyük değeri, duayen gazeteci, tarih araştırmacısı, çok kıymetli arkadaşım Hasan Ataman`a Allah`tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Çaycuma'ya, tüm basın camiamıza ve tüm Zonguldak halkına başsağlığı diliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi