Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, caddelerde başıboş gezen köpekler ile ilgili çalışma yapacaklarını belirtti.

Zonguldak-Ankara yolu üzerinde hizmet veren ancak bakımsız bir şekilde duran hayvan barınağının yenilendiğini belirten Karayılmaz, sokaktaki başıboş hayvanları toplayacaklarını belirtti.

Karayılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Valimiz Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan'la birlikte sokak hayvanlarımızın barınmalarıyla ilgili sürekli olarak gerekli görüşmeleri yapıyoruz. İl Özel İdaresi'ne bağlı bilindiği gibi Ankara karayolu üzerinde hayvan barınağımız vardı. Buranın inşaatı bitmeye yakın seviyeye geldi ancak bizim istediğimiz kalitede olmadığını gördük. Elektronik cihazlar ile ameliyathaneyle ilgili eksiklikleri tamamlamak amacıyla İnşaat İkmal ihalesini yaptık ve bugün itibariyle inşaatına başlıyoruz.
Bir aylık kısa bir zamanda barınağın açık alanının çatısı başta olmak üzere jeneratör, elektrik-elektronik malzemelerini tamamlayarak bir ay içerisinde inşaatı tamamlayarak ve Zonguldak Belediyesiyle de protokol karşılığında kendi veterinerlerimizi görevlendirerek, eskisinden çok daha kaliteli bir mekanda sokak hayvanlarımızın bakımlarını yaparak, tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayarak başıboş gezen sokak hayvanlarımızın daha konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacağız."