Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Tosun, hastanenin ek binasında yapılan Acil Servis ve diğer servislerde yapılan yeniliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Atatürk Devlet Hastanesi ek binasının 1923'te kente kazandırıldığını belirterek "Hastaneyle istediğimiz gibi oynayamıyoruz. Çünkü hastane tescilli ce tarihi bir bina. Ancak onarım yapıyoruz, hiçbir yerini kırmadık" dedi.

"HİÇBİR YERİNİ KIRMADIK, SADECE ONARIM YAPTIK"

Başhekim Tosun, AK Parti heyetinin de katıldığı açılış programında şu konuşmayı yaptı; "Bu hastane cumhuriyetin ilk hastanesi, 1923 senesinde açılmış bir hastane. Hastaneyi geldiğimiz 5 sene süre içinde çatısından su tesisatına kadar hep beraber çalışanı, kendi personelimiz ve dışarıdan aldığımız destekle bu işleri yaptık. Acil Servisi'nin 3'te 2 maliyetini devlet kanalı, 3'te 1 parasını özel sektörün bağışlarıyla tamamladık. Çünkü paramız yetmiyordu. Diğer donanımlarımızı bağışlarımızla birlikte yaptık. Bağış yapanlara ilerleyen günlerde plaket vereceğiz. Acil Servisi yaptık, üst kattaki servisler de yenilendi. Hastanenin alt yapısından, doğalgazından su tesisatına kadar hepsi sıfırlanmış durumda. Bir tek poliklinik tarafımız kaldı. Hastaneyle istediğimiz gibi oynayamıyoruz. Çünkü hastane tescilli ve tarihi bir bina. Ancak onarım yapıyoruz, hiçbir yerini kırmadık. Zonguldak bölgesine ve siteye yakışır bir hastane olacak. Beni burada doğdum ve 2 çocuğum da burada doğdu. Hatta belediye başkanımız Ömer Selim Alan'ın da doğduğu hastane inşallah hayırlı hizmetler verecek. Allah kimseye hastalık vermesin."