Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 11 yıldır temizlik personeli olarak görev yapan R.Ç., Başhekim Yüksel Tuncer'in kendisine herkesin duyacağı şekilde 'Bu hastanede çok o.ç var' dediğini iddia ederek Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.
R. Ç., Hastane Müdürü Ercan Özen'in kendisini odasına çağırarak, Başhekim Yüksel Tuncer'in de olduğu ortamda, kendilerini grup seks iddiasıyla şikayet eden personelle görüşmemesi konusunda tehdit ettiğini iddia etti.
Hastane personeli N.C ve H.Ş'de verdikleri şikayet dilekçesinde Başhekim Tuncer'in 'Bu hastanede çok o.ç. var' dediğini iddia ettiler. İddialar şikayet dilekçesine şöyle yansıdı: "Çok uzun süredir işçiler üzerinde ağıza alınmayacak hakaretler ederek işçileri psikolojik baskılarla aşağılayarak, görev değişiklikleri yaparak bezdirmeye, bıktırmaya, yıldırmaya çalışmaktadırlar. Bu iki yönetici özellikle bayan personellere de bir işveren temsilcisine yakışmayacak, işçi-işveren ilişkisi içerisinde kabul olunmayacak derecede yakınlık kurmaya çalışmakta, kabul etmeyen, karşı koyan bayan personele hem en ağır şekilde mobbing uyguladıkları gibi hem de işçileri sürekli olarak psikolojik baskılarla aşağılayarak, görev değişiklikleri yaparak bezdirmeye, bıktırmaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. Başhekim Dt. Yüksel Tuncer, 29 Haziran 2020 tarihinde 07.55 tarihinde müracaat bölümünde çalışan arkadaşımıza hitaben ve sağlık merkezinde çalışan herkesi kasteder biçimde 'Burada çok o.ç var' demiştir."