Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Abdullah Danışman, yapacakları projeler hakkında bilgi aktarmak amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıya Uzm. Dr. Abdullah Danışman'ın yanı sıra, Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Nizamettin Ayan, Uzm. Dr. İsmail Bozbulut, Dr. Hürol Aksu, Dr. Özgür Dolma, idari v sağlı personelleri ile basın mensupları katıldı.
Düzenlenen toplantıda konuşan Başhekim Uzm. Dr. Abdullah Danışman, "Sağlık Bakanlığı teşkilat yapılanmasında gerçekleşen değişiklik sonrasında Aralık 2017 itibariyle Bartın Devlet Hastanesi'nin yeni yönetimi olarak görev almış bulunmaktayız. Başhekim olarak arkadaşlarım ile birlikte ikinci basamak sağlık hizmetlerinde Bartın'ı inşallah daha iyi bir noktaya taşımak için çalışacağız. İhalesi yapılmış olan yeni hastanemiz açılana kadar geçecek sürede mevcut fizik imkanlarımız yetersiz de olsa çalışanlarımızın gayret ve sahiplenmesiyle sunmuş olduğumuz sağlık hizmetinin fonksiyonel açıdan daha iyi bir noktaya gelmesi için çaba göstereceğiz" dedi.
Bartın Devlet Hastanesi'ni daha iyi bir konuma getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Danışman, "Sunmakta olduğumuz sağlık hizmetinin kalite ve güvenliğini önleyici tedbirler ve çalışanlarımızın sahip olduğu artmış kalite ve güvenlik farkındalığı sayesinde hastane olarak daha iyi bir konuma geleceğimizi düşünüyorum. Sağlık Bakanlığımız Türkiye'de sağlık hizmet konseptinin ve kalitesinin standartlaşmasını sağlamak için yapılabilecekleri en iyi şekilde yapmıştır. Bunların somutlaşarak kaliteli sağlık hizmetine dönmesi için sahada çalışan bizlere çok büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir. Ekip olarak bunun bilincinde olduğumuzu çok rahat bir şekilde ifade edebilirim. Hastanemize poliklinik hizmeti almak için günlük ortalama 4 bin hasta müracaat etmektedir. Ayrıca 600 ile700 hasta ise Acil Servis'inden hizmet almak için müracaat etmektedir. Yataklı Servis olarak da toplamda 452 yatak ile yüzde 90'a yakın doluluk oranıyla hizmet vermekteyiz" diye konuştu.
Açılacak olan yeni hizmet binası ile verilen sağlık hizmetinin artacağını vurgulayan Danışman, "Yeni hastanemizin de hizmete girmesiyle ikinci aşamadaki hedefimiz olan HIMSS Stage 7 seviyesinde bir hastane standardını yakalamak olacaktır. Bu bağlamda hastanemizde verilmekte olan sağlık hizmetlerinin görünür kalitesini artırmak için ciddi çalışmalar başlattık. Bu değişim ve beraberindeki iyileşmeler belli bir süre sonra inşallah her sahada görülebilecektir. Bu iyileşmelerin belli bir standarda oturması için dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de belli bir sürece ihtiyaç olacaktır" şeklinde konuştu.
Anne dostu bir hastane olmak istediklerini söyleyen Başhekim Uzm. Dr. Abdullah Danışman, "Bir diğer hedefimiz, Kadın Doğum Ünitemiz'de Ağrısız Doğum Polikliniği açmak. Hastanemizin otelcilik hizmet sunum kalitesini artırmak. Himss stage 6 düzeyinin hastane geneline yaygınlaştırılması ve dijital hastane sürecine geçmek istiyoruz. Bütün çalışanlarıyla bugüne kadar Bartın'a en iyi şekilde hizmet etmeye çalışan Bartın Devlet Hastanesi olarak bundan sonra da sahip olduğumuz misyon, vizyon ve politikalarımızla en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi