ZONGULDAKSPOR FORMASIYLA GOL KRALI OLDU

Zonguldakspor'un futbol tarihinde bir çok futbolcu unutulmazlar arasındaki yerini aldı, almaya da devam ediyor. Ancak Zonguldaksporlu golcü futbolcu denildiğinde ise hafızalarda ilk gelen "Başbakan" lakıplı Doğan Osmanlı. 1996-1997 futbol sezonunda Zonguldakspor forması altında şimdisi Spor-Toto 1.ligde 21 golle gol kralı olan Doğan kırmızı-lacivertli forma altında attığı şık gollerle Zonguldakspor'un başarısında büyük pay sahibi oldu.

"BAŞBAKAN" LAKABI TAKILDI
Zonguldakspor'a Düzcespor'dan transfer olan ve 17 golle Düzcespor forması altında da gol kralı olan Doğan attığı ve attırdığı gollerle Zonguldakspor taraftarının adeta sevgilisi haline gelmişti. Bu sevgi de taraftarın Doğan'a "Başbakan" lakabı takmasını sağladı. Maçlar öncesinde tribünlere "Başbakan buraya, yumruk havaya" sloganları ile çağrılan Doğan taraftarın tezahüratlarıyla coştukça çoştu, o gol attıkça Zonguldakspor başarıya koştu.

ZONGULDAKSPOR'U VE TARAFTARI UNUTAMIYOR

Golcü Doğan, Zonguldakspor'da geçirdiği yılları yıllar geçmesine rağmen unutamadığını belirterek Zonguldakspor'un o yıllarda olduğu gibi son yıllarda da en büyük avantajının muhteşem taraftarı olduğunu söyledi. Zonguldak'ta çok özel anılarının bulunduğunu belirten Doğan hala görüştüğü arkadaşları ve dostları olduğunu söyledi. Zonguldakspor'un büyük bir camia olduğunu belirten Doğan o yıllardaki desteğin şimdi gösterilmediğini de belirtti.

KUŞADASI SPOR'DA YENİ YILDIZLAR YETİŞTİRİYOR

Zonguldakspor forması ile futbolculuğun ve golcülüğün en üst düzeyini yaşayan Doğan futbolu bıraktıktan sonra çeşitli kulüplerde antrenörlük görevi yaptı. Şu anda Kuşadasıspor'da alt yapı antrenörlüğü yapan Doğan Türk futboluna yeni yetenekler yetiştiriyor. Alt yapıda çalıştırdığı U-13 ve U-14 futbol takımları ise başarıdan başarıya koşuyor.

"ZONGULDAKSPOR'U YAKIN TAKİP EDİYORUM"

Başbakan Doğan Zonguldakspor'u çok yakınen takip ettiğini belirterek "Zonguldakspor'u hiçbir zaman bırakmadım. BAL'da mücadele ettiği yıl dahil, 3. Lig ve 2. Lig'de de takip ediyorum. Başarılı olduğu zaman gurur duyuyorum, yenildiklerinde ise üzülüyorum. O taraftarın mutluluğunu ve hüznünü çok iyi anlıyorum. Birlikte çok başarılı dönem geçirdik. Zonguldakspor'un yeri 2. Lig değil. Çok daha başarılı olmasını istiyorum. Zonguldak ve Zonguldakspor benim için çok değerli" dedi.

ŞENOL DEMİR BAŞARILI SEZON GEÇİRDİ

Zonguldakspor'da birlikte forma giydikleri takım arkadaşı olan Zonguldakspor teknik Direktörü Şenol Demir'i çok başarılı bulduğunu belirten Doğan, geçtiğimiz sezon takımı şampiyon yaptı. O bir Zonguldak çocuğu ve Zonguldaklılar Şenol Demir ile gurur duymalı. Bu sezon da iyi işler yaptı. Geçtiğimiz yıllarda takıma GMİS destek oluyordu, şehir destek oluyordu. Ancak o yıllarda verilen destekler son yıllarda Zonguldakspor'a verilmiyor. Bu sezon zor şartlarda play-off'u kaçıran Şenol Demir ve futbolcu kardeşlerim başarılıdır. Bu başarı da küçümsenmesin. Takip ettiğim kadarıyla Kulüp Başkanı takvim satarak gelir temin etmeye çalışıyor. O'na da yazık. Koskoca bir şehir geçmişi başarılarla dolu olan kulübüne nasıl sahip çıkamıyor, şaşırıyorum" dedi.

KARABÜK MAÇINI UNUTAMIYORUM

Doğan "Zonguldakspor olarak Karabük'de maç oynadık ve o maçta 1-0 yenilmemize rağmen şampiyon olmuştuk. Soyunma odasından çıkarak Zonguldakspor taraftarlarına 11 numaralı forması verdim. Bu jestim bile taraftarlar arasında henüz unutulmamış. Bu da beni gururlandıran ayrı bir anı. O şampiyonluk bizim için çok anlamlıydı" dedi.

"ZONGULDAKSPOR İÇİN HER TÜRLÜ GÖREVE HAZIRIM"

Başbakan Doğan "Ben en güzel futbolculuk yıllarımı Zonguldakspor'da geçirdim. Zonguldakspor ve Zonguldak benim için çok özel. Zonguldakspor'da Teknik Direktör, Yardımcı Antrenör, Sportif direktör bize ne görev uygun görürlerse göreve hazırım. Seyirci olarak taraftar olarak bütün kalbimle Zonguldakspor'un yanındayım" dedi.

FORMA KOLEKSİYONU HASTASI

Doğan Osmanlı'nın en büyük hobilerinden birisi de çeşitli kulüplerin formalarının yeraldığı forma koleksiyonu. Zonguldakspor formasını en başta tutan Doğan, "Bu da benim hastalığım. Bunlar görünenler. Her takımın formaları alınır. Gönderenlere şimdiden teşekkür ediyorum" diyerek Zonguldakspor formasını kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi