AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Almanya'da hayıra özgürlük var, evete özgürlük yok. Almanya kendi televizyonlarından hayır propagandası yapıyor" dedi.
Bolu'da Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingte, Başbakan Binali Yıldırım'a, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz eşlik etti.
"Alman televizyonlarında hayır kampanyası yapılıyor"
Binali Yıldırım konuşmasında Almanya'ya sert tepki gösterdi. Yıldırım, "Türkiye için, milletimiz için bu son derece önemli değişikliğe bazıları karşı çıkıyor. Hayırcılardan hayır gelmez, en güzel işler evetle başlar. En başta terör örgütleri hayır diyor. Kandil'den hayır mesajları geliyor. FETÖ'cüler, 15 Temmuz'un katilleri hayır diyor. PKK'nın elebaşları, Avrupa hayır propagandası yapıyor. Almanya açık açık kendi televizyon kanallarından hayır propagandası yapıyor. Almanya, bizim bakanlarımıza izin vermezken, bizim orada çalışmalarımıza izin vermezken, bölücülerin FETÖ'cülerin her türlü faaliyetlerine sonuna kadar izin veriyor. Almanya'da hayıra özgürlük var, evete özgürlük yok. Benim Almanya'daki, Avrupa'daki milyonlarca memleket sevdalılarım bunun cevabını 16 Nisan'da öyle bir verecekler ki, onlar da şaşıracaklar. Almanya'ya çifte standartlılıklarını yüzlerine vurunca rahatsız oluyorlar. Ne yaparsa yapsınlar milletin iradesinin önüne geçemezler. Çünkü Türkiye bu sistemle büyüyecek. Türkiye büyümesin istiyorlar. Hep onların arkasında yürüsün sesini yükseltmesin el pençe divan dursun istiyorlar. Artık kararını veren geleceğine kara veren Türkiye var. Bunlar Türkiye büyümesin terör bitmesin diye el ele verdiler hayır için çalışıyorlar. Yiğitler diyarı Köroğlu'nun şehri Bolu'dan sesleniyorum. 'Ey Bolu oyunları bozmaya var mısınız. Evet çıkacak terör bitecek. Evet çıkacak ekonomi büyüyecek. Türkiye yükselecek" dedi.

"Gel sen de evet de Kılıçdaroğlu"
Binali Yıldırım konuşmasında, CHP'ye de sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, "Bu sisteme bir de CHP karşı çıkıyor. CHP bu sisteme 'hayır' diyor. Ancak CHP neye hayır dediğini, neden hayır dediğini de bilmiyor. Genel başkan radyo programında diyor ki, 'Cumhurbaşkanı ve başbakan ayrı partilerden olursa ne olacak memleketin hali ?' Kardeşim biz de bunun için değiştiriyoruz. Sorun olmasın diye değiştiriyoruz. Neye hayır dediklerinden haberleri yok. Anayasayı okumamışlar. Mecliste değişiklik görüşülürken kayıt tutmakla, kürsüyü işgal etmekle, arkadaşlarımıza saldırmaktan vakit bulup okumamışlar. 2010 yılında halk oylamasında Kemal Kılıçdaroğlu kapı kapı dolaşıp hayır propagandası yapıp kendisi hayır oyu veremedi. Şimdi de hayır diyor ama ne için bilmiyor. Ona tavsiyem, gel sen de evet de. Sen de bizim kervana katıl olsun bitisin. Kendini yorma. Gençlik kollarımıza talimat verdim Kılıçdaroğlu'na anayasa kitapçığını gönderin okusun, iyice anlasın ve ondan sonra da kalksın gelsin o da evet oyunu bizimle versin" diye konuştu.

"Ülkücü kardeşlerime teşekkür ederim"
Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye'nin beka sorunu olduğunu gördü ve bize destek oldu. Ülkücü, milliyetçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Önce memleketim ve milletim dediler, parti çıkarını bir kenara bıraktılar. Teröre karşı, düşmanlara karşı, birliğimize beraberliğimize zarar verenlere karşı bir beraber olduk. Bu anayasayı hazırladık, meclisten geçirdik ve size getirdik. Şimdi söz de karar da sizin" ifadelerini kullandı.

"Bu anayasa değişikliği Erdoğan için değil her doğan için"
Anayasa değişikliğinin Erdoğan için değil her doğan için olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, "AK Parti kurulduğu günden itibaren Bolu hep bizimle beraber oldu. Bolu'nun duası Bolu'nun oyları Bolu'nun destekleri bizi bugünlere taşıdı. Allah razı olsun, şimdi yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Şimdi millete hizmet yolunda yeni bir aşamaya geliyoruz. 16 Nisan'da anayasa değişikliği yaparak Türkiye'ye inşallah çağ atlatacağız. Biz bugüne kadar hiçbir işimizi, hiçbir eserimizi, hiçbir hizmetimizi şahsımız için, kendimiz için, partimiz için yapmadık. Ne yaptıysak millet için yaptık, sizler için yaptık. 16 Nisan'da anaysa değişikliği birilerinin dediği gibi Erdoğan için değil her doğan içindir. Türkiye için, millet için reform yapıyoruz. Bu değişiklik devletin daha hızlı çalışmasını sağlayacak. Demokrasiyi daha güçlendirecek, bürokrasi daha verimli ve etkin çalışacak. Ekonomi daha hızlı büyüyecek, yatırımlar, üretimler, yeni fabrikalar, iş alanları çoğalacak. Terörle mücadele de 16 Nisan'dan sonra güçlenecek, terörün belini kıracağız" dedi.

"Krizlere olumsuzluklara son veriyoruz"
Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:
"Mevcut sistem geçmişte zaman kaybettirdi. Birçok kaynağımız heba oldu. Hatırlayın, seçim yapılır hiçbir parti tek başına iktidar olarak çoğunluğa ulaşamaz, haftalarca turlar yapılır, haftalarca hükümet kuruldu kurulmadı muhabbeti devam ederdi. Zar zor hükümet kurulur, bu sefer de o hükümet iş yapamaz, yeniden seçim yeniden istikrarsızlık baş gösterirdi. Cumhurbaşkanı seçilecek, süreç başlamadan tartışması başlardı. Yıl 1979, cumhurbaşkanı seçilemiyor. 124'üncü tur olmuş hala cumhurbaşkanı yok. Bunu bahane bilen darbeciler 12 Eylül'de yönetime el koyar, meclisi dağıtarak siyasi parti başkanları hapse atılır. Şimdi geçirdiğimiz bu değişiklikle bütün krizlere, olumsuzluklara bir son veriyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi