-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Doktor Ertuğrul Güner, "Zonguldak'ta da dün güzel bir gelişme yaşandı. Zonguldak'ta ilk donörden 22 Nisan 2020 tarihinde Atatürk Devlet Hastanesi'nde yatan iki hastaya plazma temini yapıldı" dedi.
Ertuğrul Güner konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
"Corona Virüs hastalığının tedavisi her hastada farklı yöntemler takip edilerek uygulanıyor.
Yeni bir hastalık olan Corona Virüs tedavisinde dünyada kullanılan tüm yöntemler ülkemizde ve Zonguldak'ta da uygulanıyor.
Tedavide uygulanan yöntemlerden biri de iyileşmiş hastalardan alınan plazmanın hasta olan kişiye verilmesidir. Hastalık ülkemizde Mart ayı sonu ile başladığından bu hastalığa yakalanmış, iyileşmiş ve iyileşmesinin üzerinden belirlenen zaman geçmiş kişiler (yaklaşık 28 günlük bir süreci içerir) donör (verici) olabiliyorlar. Her hastalığa yakalanmış kişi de donör olamaz. Bunun tıbbi şartları mevcuttur. Plazma temini Kızılay aracılığı ile yapılıyor. Bugüne kadar 3 hastaya Kızılay aracılığı ile plazma temin edilerek tedavilerine katkı sağlandı, sağlanmaya da devam ediliyor. Kızılay Genel Merkezi'ne ve bağlı olduğumuz Kızılay Düzce Merkezi bu tedavi surecine büyük katkı verdi.
Zonguldak'ta da dün güzel bir gelişme yaşandı. Zonguldak'ta ilk donörden 22 Nisan 2020 tarihinde Atatürk Devlet Hastanesi'nde yatan iki hastaya plazma temini yapıldı.
Plazmanın ayrıştırma işlemini ise Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (BEÜ) Kan Merkezi gerçekleştirdi.
Hastaların ve donörün takibini ise Atatürk Devlet Hastanesi ekibi gercekleştiriliyor."

Pusula'ya uluşalan bilgilere göre plazla işlemi yapılan hastalardan birini CHP'li, diğerinin ise MHP'li olduğu öğrenildi.

donor-bekliyordu-corona-viruse-yenik-dustu
Donör bekliyordu. Corona Virüse yenik düştü