Merkezi Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya ( KRV) eyaletine bağlı Essen şehrinde yer alan Almanya Bartınlılar Derneği düzenlediği 23. Geleneksel Kültür Gecesi'ne Avrupa'nın dört bir köşesinde yaşayan Bartınlılar adeta akın etti. Gecede, Afrin'de savaşan askerlerimiz için dua edildi.

Çil: ''Şanlı Türk Ordusu'na selam olsun''

Gecede konuşan dernek başkanı Yaşar Çil, Afrin'de savaşan Türk Ordusu'na başarılar diledi. Çil, konuşmasında '' Vatan '' vurgusu yaparak şunları söyledi. '' Ülkemizin bekası için sınırlarımızın içinde ve dışında kahramanca mücadele eden Şanlı Türk Ordusu'na üstün başarılar dileriz. Şanlı Türk Ordusu'na selam olsun. Tüm kalbimizle ve dualarımızla yanlarındayız. Yüce Mevlam, Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun '' dedi.
Başkan Çil'in konuşması dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yalçın: ''Vatanımız için canımız feda olsun''

Dernek yararına yapılan açık artırmada Bartınlı Filografi sanatçıları tarafından özel çivi tasarımı '' Türk Bayrağı '' tablosu TFS Fenster firması sahibi Bartınlı işadamı Seyhan Yalçın tarafından satın alındı. Yalçın, satın aldığı Türk Bayraklı tabloyu, Afrin'de kahramanca savaşan Türk Askeri için aldığını ifade ederek, '' Vatanımız için canımız feda olsun '' dedi.

Tarık Yüksel coşturdu Gecenin eğlence bölümünde, Grup Abidin Çağdaş, ses sanatçıları Tarık Yüksel, Selim Gülgören, DJ Cansın ve Aydın Çimen sahne aldı. Tarık Yüksel, söylediği birbirinden güzel parçalarla sevenlerini ise adeta coşturdu. Gecenin gelirin bir kısmının eğitim için harcanacağı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi