Fransa'da yaşayan Türk asıllı Gülfem Zengin henüz 21 yaşında olmasına rağmen 'erkek mesleği olarak' görülen tır şoförlüğü konusunda 2 yıl deneyime sahip. Bu zorlu mesleğe 19 yaşında başlayan Gülfem şu anda Avrupa yollarında direksiyon sallıyor. İlginç bir hayat hikayesine sahip olan Gülfem için TIR şoförlüğü aslında bir çocukluk hayali.

HAYALİ ŞİRKET KURMAK

Bartınlı ailenin kızı olarak Fransa'da doğan Gülfem, 18 yaşında ilk iş olarak ehliyetini aldı. Bir yandan okuluna devam eden Gülfem, çalışmaya da erken yaşta başladı. Genç kız, yaptığı mesleği sevdiğini söylüyor ve diğer kadınlara da tavsiye ediyor.

Yolda kadın şoför olmanın zorluklarını anlatan Gülfem, çıktığı yoldan geri dönmeyeceğini ve ileride tır şoförlerini çalıştıracağı bir şirket kurmak istediğini söylüyor.

ERKEKLER SOLLAMASINA İZİN VERMİYOR

Onun yolda kadın olarak karşılaştığı en büyük zorluklardan biri ise bazı erkek şoförlerin sollanmaya izin vermemesi.

Yemeklerini de tırda pişiren Gülfem, bütün zorluklarına rağmen mesleğini tutkuyla yaptığının altını çiziyor. Gülfem'in başına bugüne kadar kötü bir olay gelmemiş ancak ne olur ne olmaz diye aracında bir beyzbol sopası ve bir biber gazı spreyini hazır bulunduruyor.

"ÇOCUKLARIMA DA TAVSİYE EDİYORUM"

Genç kız, "Bazen 8 saat yol gidiyorum. Her türlü müzik dinliyorum. Türkü, halay, misket, elektronik müzik. Sigara içiyorum ama kimseye önermiyorum. Bazen aracın içinde yüksek sesle şarkı söylüyorum. İlerde şirketimi kurduğum zaman aileme daha fazla zaman ayırmak isterim. Olursa gelecekte çocuklarıma da tır şoförlüğünü tavsiye ederim ama başka bir meslek yapmak isterlerse onları da desteklerim" dedi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIYOR

Çevresinden faklı tepkiler aldığını ve büyük oranda desteklendiğini söyleyen Gülfem, yol deneyimlerini kurduğu Youtube kanalı ve Instagram sayfasında paylaşıyor.