Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından pastacılık sektörü temsilcileri ve çalışanlarına yönelik olarak, "Pastacılık Ürünlerinde Oluşabilecek Riskler ve Önleme Yolları" konulu eğitim toplantısı düzenlendi.
Eğitime, pastacılık sektöründe çalışan 42 kişi katıldı. Toplantı İl Müdür Yardımcısı Sadık Kelez ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak'ın açılış konuşmasıyla başlatıldı. İl Müdür Yardımcısı Sadık Kelez, pastacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuatlara uygun hale gelmesi için çaba içerisinde olduklarını vurgulayarak, bu konuda müdürlük olarak her türlü teknik desteğe açık olduklarını ve düzenlenen eğitimlerin bundan sonrada devam edeceğini belirtti. Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak da, Bakanlığın Yıllık Numune Alma Planı kapsamında numuneler alındığını, bu yıl yaş pasta numunelerinin alımı öncesinde böyle bir eğitim düzenlemeye karar verdiklerini belirterek, verilecek olan eğitimin pastacılık sektörü için faydalı olmasını diledi.
Daha sonra Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi Hilal Özcan tarafından eğitim sunumu yapıldı.

Editör: Pusula Gazetesi