Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sigara kullanımının en aza indirilmesine yönelik bilgilendirme çalışmaları kapsamında "Nikotin Bağımlılığı İle Mücadele Konferansı" düzenlendi.
Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Vali Nusret Dirim, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Konferansta konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim, "Bağımlı yetişkinlerimizi ve gençlerimizi ilgilendiren önemli bir konu. Türkiye'nin hassasiyetle son yıllarda üzerinde durduğu ve çok önemli mesafeler aldığını memnuniyetle görüyoruz. Bu mücadele devam ediyor, devam edecek. Bağımlılık verici maddelerle mücadele çok uzun soluklu bir mücadele. Eskiden rahatlıkla toplu mekanlarda, toplu taşıma araçlarında sigaranın içildiği ve bunun bir hak olarak görüldüğü günleri hatırlıyorum. Böyle bir Türkiye'den hemen hemen bütün toplu alanlardan sigarayı artık uzaklaştırdığımızı memnuniyetle görüyoruz. Ancak tabi insanların dünyasından sigarayı tamamen çıkarabilmiş değiliz. Sigara hala bir çok birey için son derece özendirici ve bir şekilde bağımlılığıyla kendine fırsat bilmiş bir tablo içerisinde bir çok gencimizin olduğunu maalesef görüyoruz. Bunun en etkili yöntemi gençlerimizin sigaraya hiç özenmemeleri ve hiç başlamamaları. Başladıktan sonrada tabi bununla ilgili bilinçlendirici bir süreç gerekiyor. Ancak gençler arasında başlama sebeplerinden en önemlisi birbirlerinden özenmeleri. Sağlık Müdürlüğümüzün özellikle gençlerimize yönelik yaptığı bu çalışmayı yürekten destekliyorum, emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. Nikotin bağımlılığıyla mücadele konusunda birçok çalışması bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülin Erkmen Yıldırım konuşmasının ardından katılımcılara nefes alma egzersizleri yaptırdı. Programın son bölümünde Vali Dirim tarafından nikotin bağımlılığıyla mücadele konusunda yapmış olduğu özverili çalışmalarından dolayı Uzm.Dr. Gülin Erkmen Yıldırım'a teşekkür belgesi verildi.

Editör: Pusula Gazetesi