Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen 'Arıcılık Kursu' 40 kursiyer ile il müdürlüğü toplantı salonunda başladı.
Kursun açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Asım Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Sadık Kelez, Şube Müdürleri ve kursiyerler katıldı. Kursun açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürü Abdulsetter Bayram, "Ülkemiz koloni varlığı bakımından dünyada 3., bal üretimi bakımından 2. sıradadır. İlimizde bin 500 civarında arıcı ve 30 bin kadar arılı kovan bulunmaktadır. Bal üretimimiz 175 ton civarındadır. Son 3-4 yıl içinde 44 arıcılık kursu açtık ve bu kurslarımızda bin 430 kursiyerimize eğitim verdik. Bakanlığımızca uygulanan Genç Çiftçi Projeleri kapsamında 40 üreticinin 2016 - 2017 yılları içinde projesi onaylanmış bin 600 arılı kovan çiftçilerimize dağıtılmıştır. Bunun dışında ayrıca arılı kovanlara ve yüzde 50 hibeli tarıma dayalı ekonomik yatırımlarında bal paketleme tesislerine de destekleme verilmektedir. Müdürlük olarak kurslarımız, eğitim ve yayımlarımızla arıcılarımızın daha teknik bilgiyle donanmaları hedeflenmektedir" diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Asım Özdemir kursiyerlere başarılar dileyerek, buna benzer kursları müdürlük olarak desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Konuşmaların ardından kurs öğreticisi Ziraat Teknikeri Recep Işıkoğlu tarafından yapılan bilgilendirme ile kursiyerler eğitime başladı.

Editör: Pusula Gazetesi