Zonguldak ilinin büyükşehir olması halinde küçük belde belediyelerinin kapanması gündemde. Çaycuma İlçesi Karapınar Belde Belediye Başkanı Ahmet Aydın, beldede yaptıkları ortak toplantı sonucunda komşu Bartın iline bağlanmak istediklerini söyleyerek TBMM'ye başvurusunu geçtiğimiz günlerde yapmıştı.
Şimdi gözler Bartın ili ile komşusu olan Çaycuma İlçesi Nebioğlu Beldesi'ne çevrildi. Alınan bilgilere göre Bartın ili Kozcağız Beldesi'ne 11 kilometre, Bartın merkeze 29 kilometre uzaklıkta olan uzaklıkta olan belde su ihtiyacı bile buradan karşılıyor. Karapınar'ın Bartın'a bağlanması durumunda Nebioğlu halkının da il değişikliği için onay vereceği konuşuluyor.
Şu anda 2 bin 300 nüfusa sahip olan Nebioğlu Beldesi, komşu Perşembe Beldesi ile birleşirse köyler ile birlikte geniş bir nüfusa sahip olacak.
Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan; " Nebioğlu Beldesinin birincil hedefinin Bartın iline bağlanmak olmadığını söyleyerek; "Bizim hedefimiz büyükşehir belediyesi altında Perşembe ile birleşerek yeni bir ilçe oluşumunun sağlanmasıdır. Büyükşehir Belediyesi'nde köyler mahalle olduğundan Perşembe ve Nebioğlu Beldesinin yakın köyleri ile birlikte nüfusu 25.000 üzerindedir. Perşembe ile Nebioğlu arasında Perşembe Karakolunun çevresinde oluşturulacak belediye binası, kamu binaları ile büyük bir ilçe oluşması mümkündür. Bu çerçevede Zonguldak'ın büyümesine büyük katkı sunacaktır. Parçalanarak bölünerek bir hedefe ulaşılmayacağını biliyoruz. Büyükşehir kararnamesi çıkarken ilimizden mutlaka yeni ilçeler çıkması ve bunların değerlendirilmesinden yanayız. Kaldı ki bölgemizin coğrafi yapısı güçlü bir ilçe oluşumuna müsaittir"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi