Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Aziz Genç'e Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 21. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni'nde "Bilinçli Tüketici Ödülü" verildi. Genç, arabasıyla çarptığı yavru köpeğin tedavi masraflarını sigorta şirketinin karşılamaması üzerine yasal hakkını kullanarak verdiği mücadele ile gösterdiği duyarlılıktan dolayı ödül almaya hak kazandı. Yavru köpek iyileştikten sonra doğaya bırakıldı.
Bartın'dan Zonguldak istikametine arabasıyla seyrederken yavru bir köpeğe çarptığını anlatan Genç, "Her duyarlı vatandaşın yapması gerektiği gibi köpeği arabama alarak veterinere götürdüm. Burada köpeğe gerekli tedavilerin yapılmasını sağladık. İki bacağı kırılan köpeği ameliyatların ardından iyileştikten sonra doğal ortamına bıraktık" dedi.

"Sigorta şirketi ödeme yapmayı kabul etmedi"
Köpeğin tedavi masraflarının sigorta şirketi tarafından karşılanması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını belirten Genç, "Tedavi sonucu oluşan masrafların zorunlu trafik sigortası kapsamında karşılanmasını talep ettim. Çünkü zorunlu trafik sigortasının, karayolunda yaşanan can ve malla ilgili tüm zararları karşılaması gerekiyor. Ancak sigorta şirketi hayvanın cins ya da sahipli olup olmadığını sordu. Bu soru benim için bir motivasyon kaynağı oldu. Tüketici Hakem Heyeti'ne durumu taşıdım ve beni haklı gördüler" diye konuştu.
Yasal hakkını kullanarak verdiği mücadeleden dolayı örnek olan Dr. Öğr. Üyesi Genç, ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin elinden aldı.

Editör: Pusula Gazetesi