Bartın Üniversitesi ile Çankırı Karatekin Üniversitesi arasında pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı için iş birliği protokolü imzalandı.
Bartın Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirilen imza törenine Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı ile her iki üniversiteden akademisyenler katıldı. Yükseköğretim Genel Kurulu'nun "Pedagojik Formasyon Eğitimi" konulu kararına uygun olarak gerçekleştirilen protokolü Bartın Üniversitesi adına Rektör Uzun ve Çankırı Karatekin Üniversitesi adına ise Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı imzaladı.

Üniversitesi Rektör Ayrancı imzaladı.
Protokolle, öğretmenlik mesleğini yapabilmek için pedagojik formasyon almak isteyen Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri kendi üniversitelerinde belirlenen kontenjan dahilinde eğitim alabilecekler. Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde kontenjanların dolması halinde buradaki öğrenciler Bartın Üniversitesinde açılan kontenjanlarda yerleştirilebilecek. Ayrıca, iki üniversite arasında pedagojik formasyon eğitimi ders müfredatı ve eğitim süreci konusunda da akademik iş birliği yapılacak.

Editör: Pusula Gazetesi