Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Filyos projesi var. Bu proje bölgenin değerini daha da artıracak çok önemli bir proje. Endüstri bölgesi Zonguldak'tan ziyada Bartın'a daha yakın. Bartın'da ikamet eden gidip Filyos'ta çalışacak. Filyos'un yan sanayileri Bartın'da olacak. Üniversite sanayi işbirliği noktasında Bartın Üniversitesi Filyos'a daha yakın. Yine Bartın olarak şu teklifte bulunduk. Dosyamızı hazırladı. Havaalanın daha da genişletilmesini istiyoruz. Ya deniz doldurulsun ya da Kozcağız Nebioğlu arasındaki ovaya havaalanımız kurulsun. Filyos'a mevcut havaalanımızı endüstri bölgemize terk edelim. Bedava yer ve Filyos projesini iki katına çıkaralım. Bunun dosyasını hazırlayıp Sayın Bakanımıza Bartın olarak takdim ettik" dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ise TBMM'deki Danışmanı Levent Çebi'nin akrabası Beşiktaş Yöneticisi, Çebi Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortağı Trabzonlu İşadamı Ahmet Nur Çebi'nin Saltukova'ya yapacağıma yatırıma engel olduğu gerekçesiyle havaalanının Nebioğlu beldesine taşınmasını istemişti.

Saltukova'ya termik santral yada bacalı sanayi kurmayı planlayan Çebi Grup'un yatırımı havaalanı engeline takılıyordu. Bu fırsatı kaçırmayan Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, havaalanının Bartın'a çok daha yakın olan Kızılkum sahili yada Nebioğlu-Kozcağız arasına yapılması için teklif hazırladı.

ozbakirin-arkadasim-dedigi-isadami-bakin-kim-cikti
Özbakır'ın 'arkadaşım' dediği işadamı bakın kim çıktı?

Editör: Pusula Gazetesi