Zonguldak'ta Valilik önünde bulunan kavşağa 60 bin TL kredi çekilerek yapılan 'Barış Heykeli' Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince kaldırıldı.

Gazipaşa Caddesi'nde trafiğin aksamasının en önemli nedenlerinden birisi olarak gösterilen heykelin buradan kaldırılarak Kordon Boyu'na konulacağı ve bu sayede de heykele yapılan masrafın boşa gitmemiş olacağı belirtildi.

Yapılan yıkım ve yeni düzenleme çalışmasıyla Gazipaşa Caddesi'nde trafiğin rahatlatılması hedeflenirken, trafik akışını değiştirmek ve rahatlatmak amacıyla Uzun Mehmet Caddesi'nden ters yönde trafik akışının da sağlanması hedefleniyor.

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, sosyal medya heaabından "Yolu ve trafik akışını değiştirmek, düzenlemek ve hızlandırmak üzere ortak akıl çalışmaya başladı. Oradaki değerin yakın bir yere taşınıyor. İki üç gün sonra "trafiğin ağır kısmı"nı Uzun Mehmet Caddesinden tersine yürüteceğiz. Gazipaşa bugünden daha iyi olacak" şeklinde paylaşım yaptı.

Editör: Pusula Gazetesi