Zonguldak'ın Devrek ilçesi merkezinden geçen Devrek Çayı'nda iddiaya göre binlerce balığın susuzluktan telef olduğu belirtilmişti.

Yüksel Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş., tarafından yapılan açıklamada: 06.11.2019 tarihinde Zonguldak Pusula Gazetesi'nde "Balıklar Susuzluktan Öldü" başlığıyla yayımlanarak Yüksel Enerji Elektrik üretim ve Tic. A.Ş'nin faaliyet alanını teşkil eden Köprübaşı Barajı hakkında hatalı ve asılsız iddiaların yer aldığı köşe yazısına ilişkin cevap ve düzeltme metnimizdir.

Tekzibe konu haberde hatalı ve gerçeğe aykırı beyanlarda bulunularak barajın işleticisi konumunda olan Yüksel Enerji Elektrik üretim ve Tic. A.Ş haksız olarak hedef gösterilmiştir. Ancak haber asılsızdır. Şöyle ki; Santralimiz 8 senedir bakım yapmaktadır ve şu ana kadar böyle bir olay ile karşılaşılmamıştır. Ayrıca DSİ ve Çevre Bakanlığının belirlediği can suyu sürekli DSİ gözetiminde dereye bırakılmaktadır. Bu konu ile ilgili DSİ'nin aylık raporları mevcuttur. Ayrıca mansabımızda bulunan başka bir firma santral müdürü 30.10.2019 tarihinde dereye balık döken bir pikap yakalamış ve bu durum kolluk kuvvetlerince tutanak altına alınmıştır. Tutanakta aynen şu ifadelere yer verilmektedir "30.10.2019 günü bir erkek şahsın kasa ile ırmağa ölü balık döktüğünün bildirilmesi üzerine ekip otosu ile belirtilen yere gidildiğinde Devrek Çayı Irmağında köpük kasalar ve biraz dağınık, biraz toplu halde ölü balıklar görülmüştür". Kaldı ki kendi personelimiz tarafından bahse konu yerde çekilen fotoğraflarda ölü balıkların tatlı su balığı olmadığı görülmektedir" denildi.

Editör: Pusula Gazetesi