Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Saltukova Beldesi'nde bulunan derede balıklar telef oluyor. Vatandaşlar, görüntülere de yansıyan balık ölümlerinin kanalizasyonun dereye verilmesinden kaynaklandığını ileri sürdü.

İddiaya göre; beldede bulunan kanalizasyonda arıtma tesisi bulunmuyordu. Önceki yıllarda beldeye bir arıtma tesisi yapılması için girişimlerde bulunuldu. Proje aşamasına ve yer tahsisine kadar hazırlanan arıtma tesisinin yapımı gerçekleştirilemedi. Saltukova Belediyesi, beldedeki kanalizasyon tesisinin yenilenmesi yönünde çalışma başlattı. Ancak bu arada kanalizasyon beldede bulunan dereye verildi. Çalışmaların kısa sürede çözülmesini bekleyen köylüler, artan koku ve yaşanan balık ölümleri dolayısıyla dayanamaz hale geldi. Yetkililerin gerekli araştırmaları yapmasını ve sorunu çözmesini isteyen vatandaşlar, "Yasaya göre kanalizasyonu arıtma yapmadan doğaya veremezsiniz. Ancak burada arıtma tesisi yapılmadı. Kanalizasyon direkt olarak dereye verildi. Dereden gelen koku ve yaşanan balık ölümleri bizleri tedirgin ediyor. Acil olarak bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Balıklar ölmeye başladığı zaman doğa tahrip oluyor demektir. Arıtma tesisi için önceki Belediye Başkanımız döneminde bir proje hazırlanmıştı. Buradaki hata o arıtma tesisi yapılmadan yeniden kanalizasyon tesisi yapılmasıdır. Yasaya göre doğaya arıtma yapılmadan kanalizasyon verilmesi suç. Belediye bu sorunu çözebilecek mi bilemiyoruz. Ancak gerçekten yaşanan balık ölümleri bizleri tedirgin ediyor" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, yetkililerin konuyla ilgili inceleme başlatması ve gerekli çalışmanın bir an önce yapılarak balık ölümlerinin ve kötü kokunun durdurulmasını istedi.

Editör: Pusula Gazetesi