20 Yıla yakındır Güleç, Yücel ve Yolbulan aileleri tarafından yönetilen KARDEMİR A.Ş'ye 2020 yılının 2 Kasım'ında yapılan Genel Kurulunda hakim hissedar aileler olan Kamil Güleç ve Mustafa Yolbulan'ın dışında 9 tane daha isim devletin tavsiyesi üzerine yönetim kurulu üyeleri olarak hissedarlar tarafından seçildiler.

DEVLET, KARDEMİR'E ADETA A TAKIMI GÖREVLENDİRDİ

KARDEMİR A.Ş'nin 4'ü bağımsız olmak üzere, toplam 11 yönetim kurulu üyesinin artık 9'unda hükümetin tavsiyesi üzerine, her biri kendi alanlarında profesyonel olan isimler var.

Enerji Bakan yardımcısı, Kahramanmaraş Büyükşehir Eski Belediye Başkanı, PTT Genel Müdür Yardımcısı, BAKKA Genel Sekreteri, Finans ve bankacılık sektöründe genel müdürlük görevlerinde bulunmuş insanlar ve Akademik kariyerlerinde profesör olmuş ve hatta uluslararası akademik çalışmalar yapmış isimler artık KARDEMİR A.Ş Yönetiminde yer alıyorlar.

KARDEMİR Yönetimine gelen bu isimler ile Demir Çelik sektöründe şirketin ciddi atılımlar yapacağı öngörülürken, KARDEMİR Hissedarları şirketin yeni ve güçlü yönetimine karşı bir hayli olumlu bakıyor.

KARDEMİR YÖNETİMİNE GELEN İŞTE O 9 KİŞİ..!

KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliğine gelen ve her biri kendi alanında uzman olan işte o 9 isim kim?

Alparslan Bayraktar: İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu. New York Üniversitesinde Stratejik Pazarlama Yönetimi alanında lisansüstü eğitimi alan Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ekonomi Hukuku alanında da yüksek lisans diplomasına sahiptir.

Bayraktar, 2013 Ağustos'undan bu yana 24 üyeli Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği'nin (ERRA) de başkanlığını yürüttü. 2015'te Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu'nun (ICER) başkanı oldu. Bayraktar, altı yıldır EPDK Kurul Üyeliğini yapıyordu. Şu An Enerji Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor

Muhammet Ali Oflaz: Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörlüğü yaptı. 2019 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreterliği görevine asaleten atandı.

Fatih Mehmet Erkoç: Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesinden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek Lisansını Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamlayarak eğitim hayatını sonlandırdı.

AK Parti Kahramanmaraş merkez ilçe teşkilatının kurucuları arasında yer alan Erkoç, yönetim kurulu üyeliği, merkez ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2008 yılında merkez ilçe başkanı seçildi. İki dönem il başkanlığı ve çeşitli dönemlerde delegelik yapan Fatih Mehmet Erkoç 2014 Yerel Seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014-2019 Yıllarında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.

Yusuf Canbolat: PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı

Prof. Dr. Mahmut Faruk AKŞİT: 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden Lisans derecesi ile mezun olmuştur. Akademik çalışmalarını ABD Troy, NY'da bulunan Rensselaer Polytechnic Institute'da sürdüren AKŞİT, Makina ve Havacılık Mühendisliği Bölümünden 1993 yılında Yüksek Lisans [MSc], 1998 yılında da Doktora [PhD] derecelerini tamamladı 2004 yılında Doçent, 2015 yılında Profesörlük unvanlarını aldı.

ABD bulunduğu sırada General Electric Corporate ArGe Merkezi'nde 10 yıl boyunca sırasıyla Consultant Research Engineer, Senior Researcher, Static Seals Manager ve son olarak da Advanced Seals Research Team Leader olarak görev yaptı. 2001 yılında Türkiye'ye dönerek Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.

Kariyerine 2003 yılından itibaren Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde devam eden Akşit 2016 yılında Profesörlük unvanını almıştır. Profesör Akşit, 2013 yılı Aralık ayında TEI (TUSAŞ Uçak Motor Sanayi A.Ş.) Genel Müdürlüğü'ne atanmış olup halen bu görevinin yanında MILRES Milli Rüzgar Türbini Geliştirilmesi Projesi Başkanlığı, ESAC Eskişehir Havacılık Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Uluslararası Gaz Türbini Enstitüsü Isı Transferi Teknik Komitesi üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

Profesör Akşit'in Uçak Motorları, Gaz ve Buhar Türbinleri konularında 25 yılı aşkın tecrübesi, 16 değişik ülkede yayınlanmış 60'ın üzerinde patentleri, 150'ye yakın makale, tebliğ, NASA ve NATO teknik raporları ve benzeri bilimsel yayınları bulunmaktadır.

Erdal Erdem: 1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

Meslek Hayatına 1995 yılında Türkiye Finans Kurumu A.Ş.'de başladı. Asya Katılım Bankası A.Ş.'de 1996 - 2010 tarihleri arasında sırasıyla Uzman Yardımcısı, Uzman, II. Müdür, Müdür Yardımcısı ve Müdür olarak görev yaptı. Daha sonra 2010 - 2012 tarihleri arasında, Krediler İzleme, Mali Tahlil ve İstihbarat, Sorunlu Krediler, İnşaat-Emlak ve Hukuk Müşavirliği konularından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2012 tarihinden itibaren Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başlayan Erdem, Ziraat Bankası Kredi Komitesinde de üye olarak görev yaptı. Şekerbank Genel Müdürlüğüne atanan Erdem, geçtiğimiz Nisan ayında bu görevinden ayrıldı.

Prof. Dr. Ercümend Arvas: Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde, doktora eğitimini ise New York ABD'de Syracuse University'de 1983 yılında tamamlamıştır. 1988 yılında doçent, 1994 yılında profesör olmuştur.

Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1983-1984 yılları arasında Yıldız Üniversitesi'nde, 1984-1987 yılları arasında Rochester Institute of Technology'de, 1987-1988 yılları arasında ise Syracuse University'de yardımcı doçent olarak görev almıştır.

1988-1994 yılları arasında Syracuse University'de doçent olarak ve 1994-2014 yılları arasında aynı üniversitede profesör olarak akademik kariyerini sürdürmüştür. Ayrıca 1992-1994 yılları arasında MOREN Ent.'te Genel Müdür olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Ercümend Arvas'ın danışmanlık verdiği bazı kurumlar arasında Force Office of Scientific Research, Digital Equipment Co., Philips Broadband, RIT Research Corp. Syracuse Research Corp., ANAREN Microwaves Inc., General Electric Co. ve TÜBİTAK bulunmaktadır.

Kasım 2014 tarihinden beri İstanbul Medipol Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde profesör olarak çalışmalarını sürdürmekte olan Prof. Dr. Ercümend Arvas'ın çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre, konferans, sempozyumda sunulmuş ve yayınlanmış makale/bildirisi, kitapları ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Prof. Dr. Ercümend Arvas, 31 Mart 2016 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı'ndan bu yana ASELSAN Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ömer Demirhan: Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimini Bilgi Üniversitesi Ekonomi ve Finans bölümünde yapmıştır.

İş Yatırım, Çalık Holding, KPMG, EWE gibi özel sektör şirketlerinde iş geliştirme, proje finansmanı, kurumsal finans gibi alanlarda yönetici pozisyonunda çalıştıktan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda beş yıl görev yapmıştır.

Prof. Dr. Mustafa Aydın: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye), Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Prof. Dr. Mustafa Aydın, Lancaster Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar alanında yüksek lisans ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında doktora eğitimi aldı.

Michigan Üniversitesi (1998), Richardson Institute for Peace Studies (1999), Harvard Üniversitesi (2002), Atina Üniversitesi (2003), Avrupa Birliği Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (2003) ve Institute for Human Sciences'da (2018) misafir araştırmacı olarak bulundu. 1994-2005 arasında Ankara Üniversitesi'nde öğretim üyeliği ve 2005-2009 arasında TOBB-Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı yapan Aydın, 2010-2018 arasında iki dönem Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüttü. Halen Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Öğretim Üyesi olan ve aynı zamanda Uluslararası İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı ile World Council for Middle Eastern Studies Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdüren Aydın, ayrıca Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi, Türk-Yunan Forumu, Global İlişkiler Forumu, Uluslararası Araştırmalar Topluluğu, Türk Atlantik Konseyi, Siyasi İlimler Türk Derneği ve Avrupa Orta Asya Araştırmaları Derneği üyesidir.

Akademik hayatının yanı sıra, aralarında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Türkistan Masası Başkanlığı (1999-2003), Uluslararası Politika Araştırmaları Enstitüsü Direktörlüğü (2005-2011) ve Uluslararası Karadeniz Komisyonu Eş-Başkanlığı (2010) ile Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi, Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etütler Merkezi, International Center for Black Sea Studies, Hellenic Center for European Studies danışmanlığının da bulunduğu çok sayıda ulusal ve uluslararası düşünce kuruluşunda görevler almış olan Profesör Aydın'ın akademik ilgi alanları Uluslararası Politika, Dış Politika Analizi, Güvenlik Çalışmaları ile Orta Asya, Kafkaslar, Karadeniz, Orta Doğu ve Türkiye dış ve güvenlik politikalarıdır.