Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Zonguldak Fotoğraf Derneği (ZFD) işbirliğinde "Bahar Bahar Zonguldak Fotoğraf Yarışması" düzenlenecek.

BAKKA, bu yarışmayla Zonguldak'ın sahip olduğu eşsiz doğal güzelliğin, tabiat varlıklarının, tarihi ve turistik zenginliği ile kültürel değerlerinin ulusal düzeyde farkındalığının artırılmasını, fotoğraf sanatının geliştirilmesini, fotoğraf ve fotoğrafçı arasındaki ilişkiyi geliştirebilmek için yarışmaya katılacak fotoğrafçıları ve yarışmacıları ödüllendirmeyi hedefliyor. Bahar döneminde çekilmiş Zonguldak fotoğraflarından oluşan bir seçki, Zonguldak şehrinde yaşayan halkla paylaşılacak ve seçilen fotoğraflar BAKKA'nın hazırlayacağı her türlü doküman ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılabilecek..

Yarışmayla ilgili BAKKA'dan yapılan açıklama şöyle:

"Yarışma, 2 digital (sayısal) kategoriden oluşuyor.

Zonguldak'ta Doğa: Yarışmacılar, bu kategoride Zonguldak ilinde bulunan mağaraları, şelaleleri, plajları, yaylaları, Zonguldak'ın doğal ortamında yaşayan kuş, kelebek vb. diğer canlı türlerini fotoğraflayarak yarışmaya en fazla 4 fotoğraf ile katılabilirler.

Zonguldak'ta B@h@r): Bu kategori, Instagram üzerinden yapılacaktır. Yarışmacıların fotoğrafları yarışma süresince kişisel paylaşımlarından ayrı olarak 'instagram/baharbaharzonguldak' hesabı altında belirlenmiş '[#]zonguldaktabahar' hashtagine yüklemeleri istenecektir. Bu kategori için özel oluşturulacak havuzda toplanacak fotoğraflar, yarışma jürisi tarafından değerlendirilip ödüllendirilecektir. Yarışmacılar bu kategoride deniz ve doğa gibi Zonguldak'ta baharı çağrıştıran her türlü güzelliği fotoğraflayarak yarışmaya katılacaklardır. Yarışmacılar bu kategoriye en fazla 4 fotoğraf ile katılabilirler.

Yarışma Başlangıç Tarihi: 11 Nisan 2017

Son Katılım Tarihi: 8 Mayıs 2017

Seçici Kurul Toplanması: 13 Mayıs 2017

Sonuç Bildirimi: 14 Mayıs 2017

Sergi Açılışı: 19 Mayıs 2017 Cuma (Zonguldak Valilik Binası Önü)

Ödüller-Sergileme:

'Zonguldak'ta Doğa Yarışması' için: Birincilik 3 bin TL+Plaket, ikincilik 2 bin TL+Plaket, üçüncülük bin TL+Plaket, BAKKA Özel Ödülü 350 TL+Plaket, ZFD Özel Ödülü 350 TL+Plaket, Sergileme (En fazla 40 adet) 250 TL, Satın Alma (BAKKA'nın uygun gördüğü sayıda) 250 TL.

'Instagram/Zonguldak'ta B@h@r Yarışması' için: Birincilik bin TL+Plaket, ikincilik 750 TL+Plaket, Üçüncülük 500 TL+Plaket, BAKKA Özel Ödülü 250 TL+Plaket, ZFD Özel Ödülü 250 TL+Plaket, Sergileme (En fazla 40 adet) 250 TL, Satın Alma (BAKKA'nın uygun gördüğü sayıda) 250 TL.

Yarışmamız, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından TFSF 2017/058 numara ile onaylanmıştır. Yarışma sürecinde ve salonda TFSF temsilcisi bulunacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi