Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'in girişimleri, Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinin destekleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın zemin çim ve tartan pist değiştirme ihalesi geçtiğimiz ay içinde gerçekleşmişti. 10 Kasım itibarıyla Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda ihaleyi alan Beytekin firması çim sökme çalışmalarına başladı.

ÇİMLERİ KİM ALIYOR, KİME NİYET KİME KISMET
Zonguldakspor yönetiminden alınan bilgilere göre aylar öncesinden Zonguldakspor'a idman tesis için Kilimli'de bulunan BEÜ kampüsünün önündeki futbol sahası gösterilerek buraya tesis yapılması planlandı. Karaelmas Kemal Köksal Stadı'ndan çıkacak çimler de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Zonguldakspor yönetimine teklif edildi. Böylelikle Zonguldakspor yönetimi tesis için bedava çime sahip olacaktı.

Zonguldakspor yönetimi önce Valilik'ten sonra Kilimli Kaymakamlığı'ndan Kilimli'deki futbol sahası için gerekli izinleri de almıştı.

Ancak Zonguldakspor yönetimi yaşanan maddi imkansızlıklar nedeniyle Kilimli'ye tesis yapmaktan ve Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın çimlerini almaktan vazgeçti, bu durumu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bildirdi. Yönetim bu tesisin yapılması için gerekli desteği görmedi. Böylelikle Zonguldakspor'un idman yapabileceği, tesis ve saha hayali de suya düştü.

ÇİMLERİ ZONGULDAK BELEDİYESİ ALDI

Zonguldakspor yönetimi çimleri almaktan vazgeçinde Zonguldak Belediyesi çimlere talip oldu. Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın çimleri Belediye tarafından kentin çeşitli bölgelerine yerleştirilecek. Belediye ekipleri kamyonlarla çimleri almaya başladı.