Devrek Belediyesi’nde Zabıta Memuru olarak çalışan Hanife Ulusoy’un kızı TRT Spor Spikeri Mutlu Ulusoy başarılarıyla hemşerilerinin göğsünü kabartıyor.

TRT Spor da gösterdiği performans, güzel Türkçesi ve diksiyonuyla TRT Spor da “Gece Raporu programını sunan hemşerimiz Mutlu Ulusoy sporseverleri ekrana kilitliyor.

NTV Spor'dan, TRT Spor'a geçen Mutlu Ulusoy Gece Raporu isimli program ile herkesin takdir ve beğenisini kazanmayı başardı. TRT Spor'a yeni kan olarak gelen başarılı sunucu Ulusoy, enerjisi, başarılı sunuculuğu ve duruşu ile izleyenlerin gönüllerinde kısa sürede taht kurmayı başardı.

Hafta içi her gün gece 24'te Gece Raporu isimli programı ile sporun nabzını tutan başarılı ve sempatik sunucu kısa sürede büyük bir hayran kitlesine ulaştı.

TRT Spor'a enerjisi ile renk katan Ulusoy'un programı Gece Raporu'nda spor gündemini ve spor ile ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz. Mutlu Ulusoy’u kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Mesleğe Habertürk'te başlayan Mutlu Ulusoy, ardından Kartalbakışı Web TV'de sunuculuk yaptı. Bir yıl sonra Fox'ta Fatih Portakal ve ekibiyle çalışan Ulusoy, bir süre sonra TV8'de sabah haberlerini sundu. 2 yıl NTV'nin spor haberlerini sunan Ulusoy, TRT Spor'da görevine devam ediyor.

Mutlu Ulusoy, NTVspor.net de yazdığı bir yorumda Devrek'i şöyle anlatmış...

Ahh Azizim ah!

Devrekliyim. İçinden. Bilir misiniz? Zonguldak’ın bir ilçesidir Devrek. Havası, suyu, doğası iyidir, hoştur. Yaşamanın kendi zorluğunu geçersek; kolaydır oralarda yaşamak büyük şehirlere oranla.

Velhasıl kelam bayramda ailemi görmek için Devrek’teydim. 28 yıllık ahir ömrümde hele de bir bayram günü sokakları hiç bu kadar boş ve oyunsuz görmedim. O yüzden kusura bakmayın! Bayramın son günüde olsa "nerede o eski bayramlar" trajedisini yapmadan geçemeyeceğim.

Bizler İstanbul’da ne yazık ki güvenlik sebebiyle sokaklarda top koşturamayan, yol yordam bilmediği için erik ağacına tırmanamayan, oyunu bilgisayarla oynayan çocuklara o kadar alıştık ki! Beni teselli eden Devrek’te ya da başka ilçelerde çocukların çocuk gibi büyüdüğü düşüncesiydi.

Geçen gün sevdiğim bir büyüğüm bana dedi ki: “Erikler dalında kaldı; öyle çürüdü gitti. Nerede bu çocuklar! Erik çalmayan çocuk mu olur” (Gülümsedik)

Ona demiştim ki "Devrek’te bu ayda dua edin ki ağacı yememiş olsunlar; hayatta bırakmazlar erik!”

Devrek’te bu bayram tek gördüğüm el öpüp para toplamaya çalışan çocuklardı. Bunda bir sıkıntı yok zaten. O da yüksek ihtisas gerektiren bir konudur tabii ki; mühim bir adettir. Bayram harçlığı dediğin ihmal edilmez. Ama bir çocuktaki bayram algısı sadece paraysa, orada ciddi bir yanlış anlaşılma vardır bence.

Bayram tatildir.

Bayram top oynanacak, sokaklarda yaramazlık yapılacak beleş tatilllerdir; hele de bu mevsimde.

Yani biz Devrek’te öyle büyüdük, öyle gördük.

Bayramlıkların şanındandır; tek kale maçlar bayram sabahları. Çocukların rahatını bozmayacak o kadar güzel ara sokaklar vardır ki...

Sokakta ne top vardı; ne de camdan bağıran anneler! Ne sağa sola koşturan vardı; ne de oraya buraya tırmanan! Elinde atletle maçı durduran anne göremedim ben bu bayram. Tamam uzun süredir gitmedim oralara ama yıllar da olmadı. Bu kadar hızlı bir şekilde çocuklar nereye kayboldu Allah aşkına!

Cevap çok basit aslında. Muhtemelen çoğu bilgisayarlarına kaçtı; mutlu mesut sürekli abur cubur yiyorlar. Muhtemelen anneleri de kafası rahat oturuyolar; çocukları gözlerinin önünde oh mis!

Devrek’te bari yapmayın. Çocuklar eve gelse de; sokmayın eve hele de hava güzelse. Devrek’te de bomboş top koşturulmayan sokaklar gördüm ya, siz biraz zor çözersiniz Türkiye’de futbolda bu altyapı sorununu.

Ben ülkemizde futbolun sokakta başlayacağına inananlardanım. Alışkın olduğumuz büyükşehirler dışında da sokakta çocuk göremiyorsak koşan oynayan; bilin ki bir yerde “obeziteden çocuklarımızı nasıl koruruz” başlıklı bir seminer vardır!

Biraz baksanıza etrafınıza her neredeyseniz... Sokakta çocuk görürseniz haber edin!

Sevineceğim...

Editör: Pusula Gazetesi