AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, dün Ankara'da Havaalanı için yapılan görüşme hakkında Pusula'nın sorularını yanıtladı. Havaalanı pistinin uzatılması ve genişletilmesi ile ilgili bakanlığın gereken ödeneği vereceğini belirten Uçar "Ödenekle ilgili bakanlık gerekli desteği verecek. Sayın bakanımız havaalanını yakından takip ediyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın yetkilileri havaalanının plan ve projesiyle ilgili takip ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç'a yapılan ziyarette; İstanbul Milletvekili Zafer Sarıkaya, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, ZONHAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak yer aldı.

"UÇUŞ YAPACAK FİRMALARIN PİSTİN UZATILMASI VE GENİŞLETİLMESİ KONUSUNDA TALEPLERİ OLDU"

Uçar, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı; "Havaalanıyla ilgili uzun zamandır pistin uzatılması, genişletilmesi ve uçakların sağlıklı iniş-kalkış yapabilmeleriyle ilgili çalışmamız vardı. Ulaştırma ve Altyapı Genel Müdürlüğümüzle teknik çalışma yapıldı, proje hazırlandı. Ancak kaynak sıkıntısı vardı. Uçuş yapacak firmaların pistin uzatılması ve genişletilmesi konusunda talepleri oldu. Tüm yapılan çalışmalar neticesinde Özel İdare'nin kendi imkanlarıyla pistin uzatılması konusunda çalışmalarımız oldu. İnşallah bu konuda ilgili bakanlıkların desteğiyle bu konu çözülmüş olacak. Ödenekle ilgili bakanlık gerekli desteği verecek. Sayın bakanımız havaalanını yakından takip ediyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın yetkilileri havaalanının plan ve projesiyle ilgili takip ediyor."